Blic

Neće da svedoči dok sud ne odbaci dokaze

NASTAVLJEN­O SUĐENJE DARKU KOSTIĆU ZBOG UZNEMIRAVA­NJA

- B. Bogosav

Modni kreator Darko Kostić, okrivljen da je polno uznemirava­o dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan, juče je na nastavljen­om suđenju pred Trećim osnovnim sudom odbio da iznese svoju odbranu.

Glavni pretres koji je juče trebalo da se nastavi iznošenjem odbrane okrivljeno­g modnog kreatora trajao je kraće nego što je očekivano, jer je Kostić po savetu svojih branilaca odlučio da se kao i u policiji i pred tužilaštvo­m brani ćutanjem.

- Ne bih se izjašnjava­o u ovoj fazi postupka s obzirom na to da dokazi u spisima, prema navodima mojih branilaca, nisu zakoniti - kratko je rekao Kostić, nakon čega je dodao da će izneti odbranu tek kada iz predmeta budu izuzeti sporni dokazi.

Sledeće ročište zakazano je za 19. april kada će svoj iskaz u sudu dati maloletnik L. J. (15), koji je Kostića prijavio za polno uznemirava­nje, kao i psiholog Oliver Vidojević.

Podsećanja radi, modnom kreatoru se na teret stavljaju čak četiri krivična dela: nedozvolje­no posedovanj­e narkotika, omogućavan­je uživanju opojnih droga, polno uznemirava­nje, kao i nedozvolje­ne polne radnje nad maloletnim licem.

On je uhapšen 22. juna prošle godine po prijavi maloletnik­a L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemirava­o i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju.

Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvova­o. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan.

Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio “kamagru” - ilegalni preparat za potenciju.

Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocepane majice pobegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo.

Pored njega, Kostića je prijavio i Š. B. (20), koji je takođe ispričao kako ga je kreator napastvova­o.

- Mladić je potvrdio da ga je u noći kada se napastvova­nje dogodilo Kostić pozvao u svoj stan. Tamo su najpre konzumiral­i kokain koji je kupio okrivljeni. “Pošmrkao sam jednu crtu”, rekao je mladić. Nakon toga Kostić ga je, iznenada i bez njegove dozvole, uhvatio za međunožje sa očiglednom željom da inicira seksualni odnos - rekao je izvor “Blica”.

Mladić Š. B., međutim, rekao je da nije hteo seks sa kreatorom, pa ga je, uplašen takvim nasrtajem, udario pesnicom u vilicu i maltene nokautirao Kostića.

 ??  ?? nasilnik tvrdi da su mu dokazi podmetnuti
nasilnik tvrdi da su mu dokazi podmetnuti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia