Blic

Hoću Kup i Robijev poziv

Motivaciju za ovakve igre dobili smo po saznanju da se finale Kupa igra u Nišu. Bilo bi sjajno kada bismo se pred našim navijačima borili za trofej - kaže špic Nišlija.

- Milan Zarić

Fudbaleri Radničkog ruše redom prepreke u domaćim takmičenji­ma i ne nameravaju da stanu! U šampionatu Srbije su nanizali devet pobeda i stekli ogromnih 14 bodova više od trećeplasi­ranog Partizana, dok su se trijumfom nad Vojvodinom (2:1) plasirali u polufinale Kupa Srbije. Jedan od najzaslužn­ijih za takva izdanja je i napadač Nermin Haskić. Momak rođen u Bosni i Hercegovin­i, tačnije u Banovićima, ne prestaje da rešeta protivničk­e mreže. U prvenstvu je sa 17 golova najbolji strelac, dok je sa dva pogotka gotovo sam izbacio Vojvodinu iz četvrtfina­la Kupa.

- U Radnički sam došao početkom ove sezone, kada sam bio u kontaktu sa pomoćnim trenerom Šarcem i verovao da bi sve moglo da bude dobro. Očekivao sam da mogu da odigram kvalitetno, ali nisam ni sanjao da ću biti prvi strelac prvenstva. Drago mi je što golovima pomažem ekipi, međutim, ne opterećuje­m se time koliko ću puta protivničk­u mrežu da pogodim, već samo kako da dođemo do dobrog rezultata. Presrećan sam što imamo ovaj niz pobeda, savladali smo Vojvodinu tri puta u sezoni, Partizan i Mladost na strani... Tajna odličnih partija ovog proleća je i ta što smo se dodatno uigrali na pripremama - rekao je Haskić za „Blic”.

Napadač iz BIH je udarna igra Nišlija, koji su u konkurenci­ji za osvajanje trofeja u Kupu i prvenstvu.

- Kada smo saznali da se finale Kupa igra u Nišu, dodatno smo se motivisali. Stalno pričamo o tom finalu, iako smo svesni da je ono još daleko od nas. Idemo iz utakmice u utakmicu, motivisani smo protiv svakog protivnika i željni da pokažemo da Radnički nije slučajno tu gde jeste. Imamo zacrtan cilj da ponovo izađemo u Evropu, ali bismo bili presrećni kada bismo mogli da se za osvajanje Kupa borimo u Nišu. Što se tiče prvenstva, sumnjam da iko može da pripreti ovakvoj Zvezdi. Imamo još četiri kola do plej-ofa, ako pobedimo na sva četiri, to gostovanje na „Marakani“bi moglo da bude veoma bitno.

Haskić se dolaskom u Radnički na početku sezone zapravo vratio u

 ??  ?? golgeter „reala sa nišave“i prvi strelac superlige nermin haskić priželjkuj­e poziv selektora bosne i hercegovin­e u nacionalni tim
golgeter „reala sa nišave“i prvi strelac superlige nermin haskić priželjkuj­e poziv selektora bosne i hercegovin­e u nacionalni tim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia