Blic

Jokić uz zvuk sirene rastužio Dončića

- D. Nikolić

Srpski centar je ponovo digao NBA na noge. Denver jeste bio u velikom problemu protiv Dalas Maveriksa, ali je u poslednjoj sekundi naš košarkaš doneo dramatičnu pobedu Nagetsima - 100:99!

Niko nije mogao da pretpostav­i kako će se po Jokića odvijati ovaj duel. U prethodna dva susreta sa Dalasom prosečno je imao 25,5 poena, 14,5 skokova, šest asistencij­a i dve krađe. Sada, na šest i po minuta do kraj meča nije dao ni jedan jedini poen iz igre.

Zašto? Neki američki novinari koji prate Denver isticali su da je u pitanju umor, drugi da je prosto u pitanju “loš dan, u kome se dignu ruke od šuta kada stvari ne idu”. I zaista je ličilo da Jokić ne želi da forsira šut posle četiri uvodna promašaja. Zapravo, u prvom poluvremen­u je šutirao 0/2, imao dva poena sa lini- je penala, sedam skokova i pet asistencij­a. U trećoj deonici je promašio još dva šuta. A Dončić je za to vreme svojim pogotkom u prvom minutu poslednje četvrtine doneo gostima velikih plus 12. Semafor je pokazivao 79:91, Jokić je bio na klupi. Ušao je u igru na 8:28 do kraja. Dao je devet poena, uključujuć­i i poslednji na meču. Uz zvuk sirene. Za pobedu. Pošto je Jokić pogodio samo jedno slobodno bacanje 66 sekundi pre kraja, Denver je vodio sa jednim poenom razlike. Dončić je zakucavanj­em, uz prekršaj nad njim, 5,5 sekundi pre završetka vratio prednost Dalasu. Sa linije penala nije bio precizan, pa su se Nagetsi domogli lopte i zatražili tajmaut. Pet sekundi do završetka drame. Kada je okončana, svi su slavili Jokića. A Dončić je bio u suzama.

Nagetsi su po povratku na teren loptu dali Jokiću (11 poena), a on je, iako u nezavidnom položaju, uspeo da postigne koš za pobedu u poslednji čas. Luka Dončić je posle suza na parketu očajavao i u svlačionic­i.

Sakramento Kingsi su sve dalje od plasmana u plej-of, a Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica neće po dobrom pamtiti meč sa Bostonom, koji je slavio sa 126:120. Kada ga je posle meča jedan navijač upitao “zašto više nije dobar kao nekad?”, Bogdan mu je na Tviteru odgovorio: “Veruj mi da sam veoma, veoma dobar. Ne brini o tome!”. Bogdanović je postigao devet poena, koliko i Bjelica.

 ??  ?? u poslednjem sekundu nikola jokić je srušio dalas Za erupciju
oduševljen­ja u denveru
u poslednjem sekundu nikola jokić je srušio dalas Za erupciju oduševljen­ja u denveru
 ??  ?? luka dončić u neverici posmatrao odlučujući
koš jokića
luka dončić u neverici posmatrao odlučujući koš jokića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia