Blic

Ova vlast će sama sebe srušiti

-

Ova vlast sama radi protiv sebe najviše, u svakom pogledu, i podrška vlasti će padati u svakom slučaju, već je to krenulo i neodrživo je.

Nakon upada u RTS i protesta ispred Predsedniš­tva, najviše me je uplašila izjava potpredsed­nik SNS Miloša Vučevića koji je rekao da će doći građani da brane predsednik­a i državu - što liči na građanski rat. Toga se plašim ozbiljno, ne postoji razlog da se desi sukob između ljudi, naroda, da se na njemu insistira, a čini mi se da se u tom pravcu ide.

Ovi događaji jesu uzdrmali vlast, desilo se iznenada i oni nisu znali kako da se ponesu u toj situaciji, ali i s druge strane ima dosta improvizac­ije i sad će u svakom slučaju nešto morati da se promeni. Suprotstav­ljeni političari moraće da razgovaraj­u. Jedino se tako može izbeći ono sa početka, da jedan narod brani vlast od drugog naroda.

RTS je i moja kuća, ali u saopštenju Upravnog odbora RTS kaže se da je RTS mesto za dijalog, ali on to očigledno nije, a morao bi da bude mesto za dijalog.

Najvažnije je da je to prošlo bez velikih posledica, nije bilo žrtava, moglo je čudo da se desi, dobro se završilo i to je incident koji treba da služi kao opomena javnom servisu da bi trebalo da obezbedi dijalog i proporcion­alno vreme za različite ljude.

Predsednik države mora da razgovara sa svim liderima opozicije, onaj ko neće da razgovara snosi odgovornos­t za sve probleme koji nastanu jer nema dijaloga. I oni na vlasti moraju da shvate da je vlast u savremenom drustvu kategorija koja je prolazna, nije dinastičko pravo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia