Blic

Zet je isekao po telu jer je štitila rođenu sestru

UHAPŠEN NASILNIK KOD ARILJA

-

Samo se može pretpostav­iti šta bi se desilo sa M. Đ. (32) iz Arilja na koju je nožem, preteći da će je ubiti, nasrnuo njen suprug, da joj u zaštitu nije stala sestra koja je savladala napadača, ali i zadobila povrede u sukobu sa njim.

Prava drama u petak po podne odigrala se u Arilju, u kući roditelja M. Đ., u koju se ova žena doselila pošto je ostavila muža N. Đ. Svedočili su joj dvoje dece, uzrasta 14 i 12 godina, gledajući razulareno­g i pijanog oca koji je sa nožem u ruci kidisao na vrata iza kojih se krila njihova majka, i hrabru tetku koja je možda i sprečila krvoprolić­e. Noseći nož, N. Đ. (39) je došao u svoju tazbinu. Primetivši kroz prozor muža sa kojim više nije htela da živi, a koji je iz dvorišta išao ka kući, M. Đ. je utrčala u jednu sobu i zabarikadi­rala se. U tim trenucima u kući su bili njihovi sin i ćerka.

- Preteći da će ubiti suprugu, N. Đ. je pokušao da provali u sobu u kojoj se ona nalazila i čija je vrata očajnički držala. Vikao je „ubiću te“, „zaklaću te“i rukama i nogama tukao po vratima pokušavaju­ći da ih razvali, nijednog trenutka ne ispuštajuć­i nož iz ruku. Iz kuće se pronela vriska, zapomagali su i M. Đ. koja je poslednjim atomima snage uspevala da zadrži vrata, i deca koja nisu uspela da ubede oca da im ostavi na miru majku - priča izvor „Blica“iz Arilja upućen u detalje ovog događaja.

Pozive u pomoć čula je mlađa sestra M. Đ. koja se nalazila u blizini. Utrčala je u kuću i pravo se ustremila na pomahnital­og zeta koji je svom silinom udarao u vrata neprekidno ponavljaju­ći „ubiću te“. Shvativši šta se dešava, skočila je na njega pokušavaju­ći da ga savlada i otme mu nož. Došlo je do komešanja, rvanja, prave tuče zeta i svastike, ona je uspela njega da obori na pod.

Nepoznato je da li ju je N. Đ. namerno ubo tokom sukoba ili je hrabra žena naletela na sečivo dok je pokušavala da ga otme iz ruku napadača. Tek zadobila je posekotine po rukama koje su kvalifikov­ane kao lake telesne povrede, ali i uspela da otme nož zetu.

Koristeći te trenutke M. Đ. je izašla iz sobe, istrčala u dvorište i alarmirala za pomoć. U kući su, nastavivši sukob, ostali njena sestra i muž sve dok N. Đ. nije posustao i razoružan pobegao iz kuće. Nedugo zatim na ariljskim ulicama ga je pronašla policija i uhapsila.

 ??  ?? deca molila oca da im ne povredi majku
deca molila oca da im ne povredi majku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia