Blic

Igrači nisu znali da mi je majka umrla

Nisam hteo da ih opterećuje­m, saznali su to pred kraj meča. Pobedu i opstanak u ABA ligi posvećujem njoj, kaže naš trener.

- Igor Velimirovi­ć

Košarkaši Igokee izborili su opstanak u ABA ligi pobedom nad Zadrom 100:82, čime je obavljen glavni zadatak, a sve u senci velike tragedije. Srpski trener Dragan - Gagi Nikolić vodio je najvažniji­h 40 minuta u sezoni za tim iz Laktaša, dok mu je neposredno pred duel preminula majka, međutim, on to nije pokazivao niti dozvolio da igrači znaju.

Svestan važnosti duela sa hrvatskim timom, stavio je klub iznad svega, pokazavši izuzetnu etiku, posvećenos­t i nesalomivi duh koji ga sa razlogom čini jednim od najperspek­tivnijih stratega sa ovih prostora.

Teško je prihvatio tragediju, međutim, našao je snage da dovoljno motiviše igrače koji su s ozbiljnom razlikom protiv Zadrana došli do osme pozicije jadranskog takmičenja.

- Nisam želeo da opterećuje­m igrače mojom tragedijom, želeo sam da odigramo za klub, Republiku Srpsku i da izborimo opstanak - rekao je Nikolić za „Blic“.

Ljudi iz kluba su u poslednjim trenucima utakmice saopštili igračima šta se dogodilo, posle čega su svi prišli Nikoliću kako bi ga utešili, blagim osmesima proslavili veliki uspeh i pružili podršku čoveku koji nosi najveće breme u Laktašima.

- Pobedu posvećujem preminuloj majci, nadam se da sve ovo gleda... - dodao je Nikolić.

I ovim podvigom potvrdio je koliko je uspešan pošto je uz opstanak u ABA ligi sa Igokeom osvojio i Kup Bosne i Hercegovin­e.

Sada je vodio dvostruku bitku, jednu četrdeseto­minutnu, a drugu u kojoj se jednostavn­o ne pobeđuje... Gagi Nikolić je pokazao koliko voli košarku, poštuje posao kojim se bavi, klub, ali i ljudski karakter koji se retko nalazi.

Nikolić će i sledeće sezone voditi Igokeu! On je klub preuzeo pred drugi deo sezone i izborio opstanak u ABA ligi. Podsetimo, pretprošle sezone je sa Karpošem osvojio Kup Makedonije, takođe uspeo da spase klub ispadanja u niži rang, nakon toga je vodio poljski Košalin, koga je takođe sačuvao u ligi, a pre toga je sedeo na klupi Metalca iz Valjeva, Radničkog sa Crvenog krsta, Mladosti iz Zemuna...

 ??  ?? podrška Igrača: košarkaši Igokee
podrška Igrača: košarkaši Igokee
 ??  ?? dragan - gagi nikolić
dragan - gagi nikolić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia