Blic

Uzele smo prvi pehar, a planiramo još dva

MINA ĐORĐEVIĆ, NAJBOLJI STRELAC U FINALU KUPA, ZA „BLIC”

- J. Medić

Ovaj trijumf će nam doneti samopouzda­nje pred završnicu - istakla je košarkašic­a crveno-belih.

Pre skoro mesec dana košarkaši Crvene zvezde su u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu u penal završnici izgubili sa pola koša razlike od Partizana. Samo trideset dana kasnije, u finalu Kupa „Milan - Ciga Vasojević“devojke u crveno-belim dresovima nisu dozvolile da dožive sudbinu momaka. A mogle su lako da nije bilo Snežane Bogićević.

Na 7,6 sekundi pre kraja u dvorani „Lagator“na semaforu je pisalo: Crvena zvezda - Radivoj Korać 55:55. Crveno-bele su imale poslednji napad koji je završen penalima Bogićeviće­ve. Prvi je pogodila, drugi namerno promašila. Veliko slavlje moglo je da počne. Izabranice Dragana Vukovića su osvojile 13. pehar u Kupu i pehar vratile u salu trofejnog kluba na Malom Kalemegdan­u.

Bogićeviće­va je bila junakinja, ali Mina Đorđević je bila ona koja je vukla ekipu sve vreme - ubacila je 16 od ukupno 56 koševa. Ipak, mlada košarkašic­a individual­no priznanje nije htela da stavi ispred timskog.

- Znači mi dosta što sam proglašena za najboljeg strelca, ali moje saigračice su me sve vreme gurale - počela je skromno priču za „Blic” Đorđevićev­a.

Prošle godine, Zvezda je u finalu izgubila od Partizana. Godinu dana kasnije nisu dozvolile da pehar završi u vitrini protivnika.

- Turnir je bio dosta naporan za nas. Kao i u polufinalu, dozvolile smo rivalkama da se odlepe, povedu sa dosta velikom razlikom koju smo morali da stižemo. Iskreno, poslednju utakmicu koju smo odigrale protiv Koraća izgubile smo na ovaj način u neizvesnoj završnici. Nismo mogle da dozvolimo da nam se to opet desi. Svaka čast celoj ekipi što je imala snage da posle polufinaln­e utakmice izdrži napore i da slavi u finalu. Upsele smo da osvojimo trofej, vratimo ga u svoje vlasništvo.

Po principu da se na greškama uči, Đorđevićev­a je istakla:

- Izvukle smo pouke iz prošlogodi­šnjeg finala. Medalja nam stvarno mnogo znači jer će nam doneti samopouzda­nje. A nastavak sezone donosi i borbe za pehare u WABA ligi i prvenstvu Srbije.

- Osvajanje Kupa je bio prvi cilj od tri koja smo postavili. Sada nam sledi WABA liga i potrudićem­o se da i tamo osvojimo medalju jer smo napredoval­e. I naravno, na kraju i Prvenstvo Srbije. Ovo je tek početak da vidimo da mi možemo da dobijamo ovako značajne utakmice. Sada će sve biti dosta lakše - zaključila je Mina Đorđević.

SLEDI WABA LIGA I ZAVRŠNICA PRVENSTVA SRBIJE. NEĆEMO DA SE ZAUSTAVIMO NA JEDNOM PEHARU

 ??  ?? jovica antonić, pomoćnik selektora aleksandra Đorđevića, uručio je mini Đorđević nagradu namenjenu najboljem strelcu kupa
jovica antonić, pomoćnik selektora aleksandra Đorđevića, uručio je mini Đorđević nagradu namenjenu najboljem strelcu kupa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia