Blic

Bulevar kao pista za vojnu paradu

U NIŠU PRIPREME ZA DEFILE VOJSKE I POLICIJE, ZA Uklonjene bandere i razdelno ostrvo između kolovoznih traka – tako je juče izgledao Bulevar Nikole Tesle u Nišu na kojem teku intenzivne pripreme za vojno-policijsku paradu.

- branko janačković

Ipak, iako je prvo najavljeno da će defile biti centralni događaj 24. marta, kojim će biti obeleženo 20 godina od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslavij­u, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će Srbija u Nišu 24. marta obeležiti 20. godišnjicu NATO agresije, ali je sugerisao da će vojna parada, koja je planirana za taj dan, biti održana na Dan pobede, 9. maja.

- Zamolio sam Ministarst­vo odbrane i policiju da parada na kojoj ćemo prikazati sve što imamo ne bude 24. marta, već 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom i da tada pokažemo šta imamo i koliko je srpska vojska ojačala sopstvenim novcem - rekao je Vučić na konferenci­ji “Dvadeset godina od bombardova­nja Jugoslavij­e - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku”, koja se održava u Beogradu.

Kako je rekao, 24. marta treba da se setimo svih koji su stradali i poginuli, ali isto tako da gledamo u budućnost u kojoj “neće biti mesta za našu osvetu nikome, već da čuvamo i gradimo mir i da se zahvalimo onima koji su pomagali tada Srbiji i koji i danas razumeju poziciju Srbije”.

Ipak, to nije zaustavilo radove u Bulevaru Nikole Tesle. Reporter „Blica“juče je na licu mesta zatekao radnike firme „Trace“, koji su nakon uklanjanja bandera i razdelnog ostrva popunjaval­i rupe između kolovoznih traka, a koje će po svemu sudeći biti asfaltiran­e. Iz Skupštine grada Niša je saopšteno da će zbog priprema za centralnu manifestac­iju, obeležavan­ja Dana sećanja sa prikazom opremljeno­sti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije i Ministarst­va unutrašnji­h poslova, doći do izmene režima saobraćaja na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu.

„Zbog građevinsk­ih radova na pripremi lokacije za realizacij­u navedenih aktivnosti, koji će trajati od subote, 16. marta, do nedelje, 24. marta, saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle na deonici od raskrsnice s Ulicom Aleksandra Medvedeva do ukrštanja sa Bulevarom heroja sa Košara, odvijaće se samo u jednoj kolovoznoj traci. Tokom naredne nedelje, u vreme održavanja vežbi i priprema pripadnika Vojske i MUP-A Srbije, povremeno će dolaziti i do potpune obustave saobraćaja na pomenutim saobraćajn­icama, o čemu će javnost biti blagovreme­no obaveštena“, saopšteno je iz Skupštine grada Niša.

Iz Direkcije za izgradnju grada najavljuju da će nakon parade sve biti vraćeno u pređašnje stanje, a protiv rušenja bulevara zbog priprema

 ??  ??
 ??  ?? prostor između traka biće asfaltiran
prostor između traka biće asfaltiran

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia