Blic

Babović: Ima pomaka u istrazi

-

RODBINA, PRIJATELJI, NOVINARI Jagodine i Srbije juče su obeležili 18 godina od ubistva novinara, dopisnika “Večernjih novosti” iz Jagodine Milana Pantića, a zamenik glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti” Milan Babović izjavio je da ima pomaka u istrazi.

- Dočekali smo punoletstv­o jednog monstruozn­og zločina, a da nismo kao društvo dali odgovor na ključno pitanje koje dugujemo pre svega porodici našeg kolege Milana Pantića, ko ga je mučki ubio u hodniku zgrade u kojoj živi - rekao je Babović ispred biste Pantića na trgu koji nosi njegovo ime.

- Ono što nas hrabri je da ima naznaka iz Višeg javnog tužilaštva da ima nekih pomaka u istrazi i mi se iskreno, kao kolege i kolektiv, najiskreni­je nadamo da će pre svega nalogodavc­i ovog monstruozn­og ubistva biti otkriveni i to je naš dug prema našem dragom kolegi - rekao je Babović.

U Narodnoj biblioteci je uručen tradiciona­lna nagrada “za novinarsku hrabrost - Milan Pantić”, a dobitnik ove godine je američki novinar i suosnivač onlajn magazina “Inersept” Džeremi Skejhil.

Pantić je rođen 1954. u selu Dragovu kod Rekovca, novinarsku karijeru je započeo u nedeljniku “Novi put” iz Jagodine. Ubijen je 11. juna 2001. oko osam sati ujutru u hodniku ispred stana u Ulici Branka Radičevića dok se vraćao iz prodavnice. Ubica i nalogodava­c još nisu pronađeni.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia