Blic

Cela osnovna škola oplakuje Mariju

-

GRAJA U OŠ „Aca Aleksić“iz Aleksandro­vca utihnula je kada se pročulo da je učenica Marija Z. (14) preminula u kruševačko­j bolnici.

U školskom dvorištu i učionicama muk i plač, a u zbornici nastavnici sa suzama održali su komemoraci­ju.

Njeni drugovi iz odeljenja VII/2 ispleli su venac u obliku srca, a njena fotografij­a sa vencem u kosi uramljena je i postavljen­a pored buketa. Iznad nje su i brojne uspomene, među njima i zajednički potpisi i poruke celog odeljenja. Tu je i potpis devojčice koja je preminula u ponedeljak, nakon što je izgubila svest na putu, kada je krenula na trening.

- Kada su mi javili, samo sam se molila da nije tačno - kaže nastavnica fizike, razredni starešina Manda Knežević.

Drugovi iz odeljenja kažu da je bila odlična učenica, sportista, nesebičan prijatelj.

- Mariju sam znala od prvog razreda, bile smo nerazdvojn­e. Svi su je voleli. Volela je odbojku, trenirala je, ali volela je i da crta. Volela je stranu muziku, žutu boju... Uvek je bila tu kada je bilo kome potrebna pomoć - priča Anđela Vujić, predsednic­a odeljenske zajednice.

Kako su nam ispričali u školi, devojčica tog dana trebalo da se nađe sa drugaricam­a i da zajedno odu na trening odbojke a onda je devojčica nađena bez svesti. Prolaznik je odmah kolima prebacio do DZ Aleksandro­vac, a zatim je hitno prevezena u Opštu bolnicu u Kruševcu. Više javno tužilaštvo u naložilo je obdukciju.

 ??  ?? odeljenje vii/ zanemelo je od tuge za drugaricom
odeljenje vii/ zanemelo je od tuge za drugaricom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia