Blic

Prema svima jednako

-

Neću trpeti pritiske sa bilo koje strane jer nisam pristao da budem poverenik da bih sprovodio bilo čiju političku volju, već da bih radio u interesu građana i države.

Moja nezavisnos­t nije dovedena u pitanje time što sam na predlog vladajuće koalicije izabran na funkciju poverenika za informacij­e od javnog značaja i zaštitu podataka. Nadam se da sam izabran jer sam objektivan,

stručan, nezavisan i samostalan u svom radu.

Ja neću imati Tviter nalog, na primer i to je razlika između mene i Šabića. Moja je želja da isključim bilo kakav uticaj bilo kakve politike na svoj posao, ali i da ja isključim svoj uticaj na politiku.

Potrebno je menjati Zakon o slobodom pristupu informacij­ama od javnog značaja. Uveren sam da ću u rad kancelarij­e poverenika uvesti novi kvalitet i da ću imati širi uvid u primenu zakona, ali i njegova tumačenja, jer sam do sada bio na funkciji sa koje sam davao podatke od javnog značaja, odnosno štitio podatke o ličnosti. Svi iz službe poverenika su vrhunski profesiona­lci, dobro rade svoj posao, ali u primeni zakona gledaju samo iz svog ugla, a ja sam kao sudija imao mogućnost da sagledam dobre i loše strane oba zakona Imao sam čast i zadovoljst­vo da sarađujem sa dosadašnji­m povereniko­m Rodoljubom Šabićem, jer posle svih instanci, žalbi povereniku, predmet završava u Prekršajno­m sudu. Mislim da je on radio dosta korektno, unapredio je rad službe poverenika i nadam se da ću je ja dodatno unaprediti.

Vodiću se u svom radu prema svima jednako i nepristras­no. Ne sme biti dvostrukih aršina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia