Blic

MATIĆ ĆE BITI MENTOR SERGEJU

Saigrači iz srpske reprezenta­cije bi trebalo da pomažu jedan drugom. Englezi, ipak, sumnjaju da slavni klub plaća previše (90 miliona evra) za transfer fudbalera Lacija.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Bliže od ovoga ne može! Sergej Milinković Savić je postigao usmeni dogovor sa Mančester junajtedom i samo je pitanje trenutka kada će srpski fudbaler da potpiše petogodišn­ji ugovor. Transfer međutim i dalje koči Pol Pogba jer engleski klub i Real ne mogu da se dogovore o konačnoj ceni za sjajnog Francuza.

Ipak, mediji na Ostrvu prenose da će Milinković Savić svakako doći na “Old Traford” nakon što je Lacio pristao da dobije 75 miliona evra, kao i dodatnih 15 miliona kroz različite bonuse. Sergej bi po sezoni zarađivao oko šest miliona evra, koliko prima i Nemanja Matić.

Engleze, međutim, više brine zašto Mančester junajted troši toliko puno novca za fudbalera čija je statistika, slobodno možemo da kažemo, prosečna. Problem je i što Sergej nikada nije igrao u klubovima koji se bore za trofeje (Vojvodina, Genk i Lacio), tako da ne poznaje šta znači pravi pritisak. A, to je glavni rizik zbog kojeg mladi fudbaleri ne uspevaju da ostave trag u klubovima kao što je Mančester junajted.

- Normalno je da želim da Sergej ostane, ali ga neću primorati da ostane

deo Lacija. Jasno mi je da klub mora da razmisli kada dobije bogatu ponudu za svog igrača i da mora da odluči. Milinković ima 24 godine i više nije dete. Mogu da ga savetujem i da mu kažem šta bih ja uradio, jer je još naš fudbaler. Mada, nisam siguran da će dugo biti među nama - rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

U klubu iz Mančestera smatraju da je Sergej dobra kupovina, jer može da igra na više pozicija. Inzagi je preferirao da ga drži u sredini terena, više po desnoj strani, mada mu je davao i ofanzivnij­u ulogu kada je bilo potrebno da se juri rezultat. Skauti sa “Old Traforda” su procenili da srpski fudbaler igra veliku ulogu u kreiranju kontranapa­da - otvara se, brzo razmišlja i precizno deli lopte napadačima ili igračima na krilnoj poziciji. Sve su to karakteris­tike koje je Pogba doveo do savršenstv­a. Plus za Sergeja je fizička snaga i činjenica da se ne plaši duela. Po potrebi, vrlo dobro kvari napade rivala i Englezi ga već zamišljaju u tandemu sa Matićem. Milinković Savić ima odličan pregled igre i preciznost njegovih dodavanja je na oko 80 odsto. To nije za

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ, SMATRAJU ENGLESKI MEDIJI, PREDSTAVLJ­A SJAJNU ZAMENU ZA FRANCUZA POLA POGBU

“vau”, ali ne bi trebalo da zaboravimo da igra za Lacio koji nije u grupi efikasniji­h klubova. Za razliku od Pogbe, Sergej je opasniji u napadu, pogotovo u igri glavom, a više pute je pokazao da ima snažan i precizan šut.

Zaključak engleske sportske javnosti je da sa Milinković­em Savićem mora da se radi. Nema sumnje da se radi o talentovan­om fudbaleru, ali utisak je da je prošle sezone stagnirao u Laciju, u sredini u kojoj nije mogao da se razvija. Mančester junajted ima sve što je potrebno da Sergej postane bolji, pri čemu bi Matić postao mentor saigraču iz reprezenta­cije.

 ??  ?? matić Će imati zadatak da pomogne sergeju da se privikne na fudbal i život u engleskoj
matić Će imati zadatak da pomogne sergeju da se privikne na fudbal i život u engleskoj
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia