Blic

MAJKA I OČUH NA VEŠTAČENJU ZBOG UBISTVA DEVOJČICE

Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je psihijatri­jsko veštačenje Zorana A. i Vesne F., očuha i majke devojčice L. F. (2,5) osumnjičen­ih za njeno ubistvo, saznaje „Blic“.

- BOJANA BOGOSAV

Ovo veštačenje tužilaštvu bi trebalo da odgonetne da li osumnjičen­i za ubistvo malene devojčice imaju poremećeno duševno stanje, odnosno da li su prilikom ubistva devojčice, za koje se sumnja da su ga počinili, bili uračunljiv­i.

- Veštačenje­m će biti ukazano da li su bile isključene njihove mogućnosti da shvate šta čine ili da upravljaju svojim postupcima zbog duševne bolesti, zaostalog duševnog razvoja... - kaže izvor „Blica“upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, ovo veštačenje obaviće se u Specijalni­m zatvorskim bolnicama u zatvorima u kojima

se očuh i majka ubijene devojčice nalaze u pritvoru.

Inače, paralelno sa istragom koju sprovodi Tužilaštvo, otac ubijene devojčice kontaktira­o je Fondaciju „Tijana Jurić“.

Fondacija je od njega dobila punomoćje da zastupa porodicu oštećenih u slučaju stravičnog ubistva. To nam potvrđuje i Igor Jurić koji navodi da će pravni zastupnik Fondacije, advokatica Maja Atanaskovi­ć biti na sudu kada počne suđenje i da će tražiti najveću kaznu.

- Očekujemo najstrožu kaznu za ovo ubistvo. Žao mi je što izmenjen Krivični zakonik nije počeo da se primenjuje odmah pošto je izglasan, jer bi to bila prva kazna doživotnog zatvora. Fondacija će se zalagati da oni koji su krivi za smrt deteta odgovaraju.

Podsetimo, stravično ubistvo devojčice dogodilo se krajem maja u selu Prahovo kod Negotina.

Vesna i Zoran, osumnjičen­i za ubistvo deteta, nakon što je dete preminulo, ispričali su lekarima da je devojčica nesrećnim slučajem pala sa terase oko četiri sata ujutru.

Policiji je bila sumnjiva priča koju su Zoran i Vesna ispričali. Posebno je bilo čudno to što nisu znali da objasne kako je dete usred noći samo izašlo na terasu i palo. Zbog toga su se policajci uputili u kuću gde je Vesna od nedavno živela sa Zoranom i svojim detetom.

Forenzičar­i su na licu mesta, u prostorija­ma u kući, pronašli brojne tragove krvi. Ovakav pronalazak potvrdio je njihovu sumnju.

Dokazi su pokazali da je dete pretučeno u kući, a da je nasilnik, shvativši šta je uradio, bacio devojčicu na beton u nadi da će na taj način prikriti jezivo ubistvo.

Nakon što su Zoranu predočeni dokazi pronađeni u kući za koje nije imao objašnjenj­e, prema nezvanični­m informacij­ama, on je priznao da je dete pretukao nasmrt, a potom je okrivio i devojčicin­u majku.

Pojedini beogradski mediji preneli su danas da je Zoran neposredno pre ubistva bio u izlasku sa društvom. Kada je došao kući oko tri sata, devojčica se probudila i počela da plače.

Vesna F. je, inače, mesec dana pre ubistva došla je sa ćerkicom iz Bora u Prahovo i počela nevenčano da živi sa Zoranom u njegovoj kući. On je, prema priči meštana, bio problemati­čan i po izgredima već poznat policiji.

„Očekujemo najstrožu kaznu za ovo ubistvo. Fondacija će se zalagati da oni koji su krivi za smrt deteta odgovaraju“IGOR JURIĆ FONDACIJA „TIJANA JURIĆ“

 ??  ??
 ??  ?? DEVOJČICA (2,5) UBIJENA JE KRAJEM MAJA TAKO ŠTO JU JE OČUH ZVERSKI PRETUKAO, A ONDA BACIO SA TERASE
DEVOJČICA (2,5) UBIJENA JE KRAJEM MAJA TAKO ŠTO JU JE OČUH ZVERSKI PRETUKAO, A ONDA BACIO SA TERASE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia