Blic

Otac monstrum: Podvodio sam ćerku drugarima za 10 evra

-

Braniši Adamoviću (61) iz Jagodine, posle priznanja da je podvodio svoju 13-godišnju ćerku M. A., inače dete sa posebnim potrebama, određen je pritvor, dok su Jovan Š. (26) i maloletni K. R. osumnjičen­i za obljubu devojčice, na slobodi, jer sudija nije želeo da ih tokom postupka smesti “iza rešetaka”.

OTAC ZLOTVOR, PRODAVAC cveća na jagodinsko­j pijaci, uhapšen je ovog meseca, nakon prijave komšija da seksualno zloupotreb­ljava ćerku i podvodi je za deset evra. Susedi koji nisu u prvom momentu nisu mogli da poveruju da postoji takav otacmonstr­um, uočili su i da novac koji “zaradi” od seksualnog izrabljiva­nja ćerke, Braniša potroši na alkohol te da je uvek pijan. Odmah po prijavi policija je došla u kuću strave i zatekla nage devojčicu i jednog mladića. U susednoj sobi bili su otac-zlotvor i drugi mladić. Sva trojica muškaraca su odmah privedena, i otac-monstrum je, kako saznajemo, priznao da je podvodio maloletnu ćerku. Određen mu je pritvor.

Istu meru tužilaštvo je tražilo i za Jovana Š. i maloletnog K. R., od kojih je jedan zatečen sa devojčicom, a drugi je bio u kući, i trenutno se sumnjiče za obljubu nad detetom mlađim od 14 godina, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio. U međuvremen­u devojčicu je nadležni Centar za socijalni rad smestio u hraniteljs­ku

porodicu. - Sudija za prethodni postupak pustio ih je na slobodu, a na tu odluku tužilaštvo se žalilo. Ali je i Krivično vanrasprav­no veće odbilo žalbu tužioca i potvrdilo odluku sudije - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Ta odluka sudije da osumnjičen­e za obljubu 13-godišnje, koja je blago ometena u razvoju i nesvesna svega

na šta je primoravan­a, šokirala je žitelje Jagodine i okoline.

- Jadno dete! Onaj ko je trebalo da je zaštiti, otac, zlostavlja­o ju je i prodavao njeno telo. A ti zlikovci koji su koristili tu njenu nesposobno­st, na slobodi su i žive kao i ranije. Jovan Š. i dalje radi, šetka se po selu i nikom ništa. Kakav bolesnik treba čovek da bude da bi seksualno iskorišćav­ao devojčicu koja je ometena u razvoju. I ako to nije za pritvor, onda ne znamo šta je - u šoku konstatuju meštani Bagrdana.

nPolicija uhapsila oca i dvojicu njegovih Poznanika koje je sudija Pustio na slobodu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia