Blic

Novak se opustio u Španiji sa porodicom

-

Novak Đoković trenutke predaha posle pete titule na Vimbldonu provodi u Marbelji u koju je došao sa Korčule gde je napunio baterije.

Najbolji teniser sveta je nakon vimbldonsk­og trijumfa, izvojevano­g u antologijs­kom, najdužem finalu slavnog turnira, u kome je pobedio Rodžera Federera, rešio da se opusti u španskom letovališt­u.

Đoković je na plažu došao u pratnji ćerkice Tare, ali i porodičnih prijatelja, uživajući u sunčnanom danu, društvu naslednice, plaži i vodi.

U vodu je i krenuo posle šetnje sa ćerkom, ali ne da bi se samo brčkao ili odmarao na uobičajene načine, već i da bi zadržao takmičarsk­u formu.

Kao što je to njegov dugogodišn­ji kondicioni trener Gebhrard Grič nedavno otkrio, Đoković obožava da u prirodi radi na svojoj spremi za nadmetanja, pa je tako bilo i ovoga puta. Uuzeo je veslo u ruke i u stilu kajakaša radio na sebi.

- Novak voli da bude napolju. Sve je tako i strukturis­ano u njegovom radu: ako treba da radi na jačanju gornjeg dela tela, onda će to biti u kanuu. Voli i da mnogo trči bos, da oseti zemlju pod stopalima. Radije će da

uzbrdo vozi bicikl nego onaj stacionarn­i, u zatvorenom prostoru. On, zapravo, čini sve što je moguće da dođe u dodir sa onom snagom koju, i sam Novak i mnogi psiholozi, zovu univerzaln­om energijom - otkrio je posle razgovora sa Gričom Robi Kenig, koji je svojevreme­no stigao do polufinala US Opena u konkurenci­ji dublova, a sada radi kao teniski analitičar i vodi svoje emisije.

Novak, naravno, nije proveo veći deo dana u treningu, sada su na red došli trenuci Tokom porodičnog odmora u španskom letovališt­u, Đoković je sa decom uživao na plaži, ali i koristio svaki slobodan Trenutak da vežba na pesku i u vodi predaha, ali i tokom tog odmora u Marbelji ne zaboravlja da je i dalje vrhusnki sportista. A da bi se do vrha došlo, naročito kada na njemu treba ostati, svakodnevn­i rad na usavršavan­ju sebe je neminovnos­t.

Otuda i Noletovo „veslanje“u čuvenom letovališt­u, ali otuda i on tamo - da sa porodicom malo predahne od takmičenja i svega što ona donose.

Nije osvajanje titula nikada bilo samo fizički iscrpljuju­će, već i psihički, naročito kada naspram sebe imate neko ko se zove Rodžer Federer, a on uz sebe 15.000 navijača u finalu, a nije lako ni trpeti kojekakve ludorije kontroverz­nih pojava u sportu, poput Nika Kirjiosa.

Đoković je zato posle boravka u Hrvatskoj otišao u Marbelju, gde hvata zalet za nove izazove. Od učešća na Rodžers kupu je odustao, pa će 11. avgusta započeti sa nastupima u Sinsinatij­u, a onda 26. dana avgusta kreće i poslednji ovosezonsk­i grend slem - US Open, kog je Nole osvajao 2011, 2015. i prošle godine.

n

 ??  ?? novak Đoković u šetnji sa ćerkicom Tarom
novak Đoković u šetnji sa ćerkicom Tarom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia