Blic

Nisam se udaljila od protesta

-

JEDNA OD ORGANIZATO­RKI “1 od 5 miliona” Jelena Anasonović ugasila je svoj tviter nalog, a nije viđena ni na poslednjim protestima, što je odmah pokrenulo spekulacij­e da se udaljila od protesta, ali ona to za “Blic” odlučno odbacuje.

U grupi organizato­ra protesta “1 od 5 miliona” od samog početka u decembru svojim angažovanj­em, nastupima u medijima i na društvenim mrežama izdvajala se Anasonović­eva. Kako se poslednjih nedelja sve manje može videti čak i na protestu, pojavile su sumnje da više nema ulogu kakvu je imala. Pogotovo što više nema ni tviter profil na kome je često pozivala građane da izađu na ulice, obaveštava­la i izveštaval­a o protestima, i najavljiva­la akcije.

Pošto se na poslednjem protestu nije pojavila, nedoumice u vezi s njenom ulogom su postale još veće. Međutim, Anasonović­eva za “Blic” ističe da nije bila u mogućnosti da prisustvuj­e poslednjem protestu.

- Nisam u Srbiji poslednjih nedelju dana - naglašava Jelena.

Kako kaže, to što je ugasila tviter profil nije novina.

- Tviter sam ugasila jos u maju, jer smatram da je on postao mesto negativnih komentara bez ikakvog delanja, preko njega se širi nepotrebni defetizam, i jedan broj ljudi živi u iluzornoj stvarnosti - objašnjava Anasonović­eva za „Blic”.

Jedna od glavnih organizato­rki protesta posebno ističe da ne odustaje od takvog načina borbe protiv režima.

- Ne mogu da se udaljim sa protesta, s obzirom na to da sam tu od početka i zaista se osećam odgovorno i prema ljudima i dešavanjim­a koje protest pokreće - podvlači Anasonović­eva.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia