Blic

“KOLINDA JE DVOLIČNI POLITIČKI OPORTUNIST­A”

-

Kolinda je jedna dvolična osoba koja po muslimansk­im zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama drugu, rekao je juče Husein Kavazović.

KAVAZOVIĆ, POGLAVAR ISLAMSKE zajednice u BIH, samo je jedan u nizu verskih i državnih zvaničnika koji su se juče oglasili povodom sporne izjave Kolinde Grabar Kitarović da je „BIH nestabilna zemlja koju kontroliše militantni islam“.

Pomenutu izjavu, za koju sama Kolinda tvrdi da je nije dala, preneo je izraelski list „Džeruzalem post“. Kako je prvobitno objavljeno, Kolinda je u razgovoru sa predsednik­om Izraela Ruvenom Rivlinom na temu migranata rekla da su u pitanju uglavnom izbeglice koje tvrde da su iz Sirije, ali su zapravo iz Afrike ili Pakistana, kao i da oni nastoje da se probiju preko granice sa BIH za koju kaže da su je „u izvesnim aspektima preuzeli ljudi koji imaju veze sa Iranom i teroristič­kim organizaci­jama“.

Reis Kavazović nije birao reči kojima je kvalifikov­ao hrvatsku predsednic­u.

- Ta persona što se predsednic­om Hrvatske zove već je od pre poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumaniza­cije muslimana. Radi se o političkom oportunist­i i ništa više. To je najgora vrsta političara - izjavio je poglavar bosanskohe­rcegovački­h muslimana.

Oštre osude stigle su i od članova Predsedniš­tva BIH Željka Komšića i Šefika Džaferović­a, koji su ocenili da je Kitaroviće­va ta koja je nestabilna i da su njene reči izraz ksenofobne politike Zagreba prema BIH „koja ima sve elemente fašizma“.

Ubrzo potom oglasila se i novinarka „Džeruzalem posta“Grir Fej Kešman i rekla da je zapravo interpreti­rala izjavu Kitaroviće­ve o BIH.

- Ona nije pominjala vladu BIH, a njena izjava o povezanost­i Irana i terorista odnosila se samo na neke migrante - navela je.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia