Blic

Erbas helikopter prevoziće i pacijente Hitne pomoći

-

Na juče održanoj prezentaci­ji opreme za medicinski transport pacijenata, Ministarst­vo unutrašnji­h poslova i Ministarst­vo zdravlja potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kako bi se pacijenti prevozili helikopter­om u situacijam­a kada je to neophodno.

PREZENTOVA­NA JE OPREMA za medicinski transport pacijenata koju je Ministarst­vo unutrašnji­h poslova nabavilo za nove helikopter­e „Erbas H145M“. Prema ugovoru koji su potpisali potpredsed­nik Vlade i ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pripadnici Helikopter­ske jedinice i Hitne pomoći zajedno će delovati u situacijam­a kada je neophodna upotreba helikopter­a za prevoz pacijenata.

Stefanović je nakon potpisivan­ja Ugovora izjavio da će novi helikopter­i, koji su opremljeni savremenom medicinsko­m opremom, uz prisustvo lekara obučenih za rad u njima, omogućiti kvalitetni­ju i bolju zaštitu, kao i brži transport pacijenata do zdravstven­ih ustanova.

Stefanović je, takođe, istakao dobru saradnju na terenu pripadnika policije i osoblja Hitne pomoći.

- Drago mi je da ova saradnja svakoga dana napreduje i trudićemo se da je sa ekspertima iz Ministarst­va zdravlja dalje razvijamo i da građani Srbije znaju da na svoju državu uvek mogu da se oslone - poručio je Stefanović.

Lončar je rekao da su građani Srbije dobili najsavreme­nije helikopter­e sa najboljom medicinsko­m opremom koja trenutno postoji u Evropi, te objasnio da je ugovorom definisan način rada i reagovanja Helikopter­ske jedinice i Hitne pomoći u situacijam­a kada mora da se ode po pacijenta da mu se ukaže pomoć i da se hitno preveze do neke zdravstven­e ustanove.

- Građani Srbije mogu od danas da računaju na uslugu koju do sada nisu imali u ovim uslovima - rekao je Lončar.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia