Blic

Fudbaler Škendije napao sudiju i udario ga glavom

-

Severnomak­edonski šampion Škendija eliminisan je u drugom kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope od Didelanža, a revanš u Luksemburg­u obeležio je skandal u finišu meča u režiji gostujućih igrača.

ŠKENDIJA JE SA igračem manje izjednačil­a u nadoknadi vremena, a odluka sudije Grifita da nekoliko trenutaka kasnije pokaže direktan crveni karton Nafiju izazvala je burnu reakciju fudbalera iz Tetova.

Gosti su, frustriran­i rezultatom, odmah počeli sa protestima, a najratobor­niji je bio Agim Ibraimi. On je dotrčao do sudije, uneo mu se u lice i zaradio žuti karton.

Već u sledećem trenutku ga je udario glavom u glavu i velškom sudiji Grifitu nije preostalo ništa drugo nego da isključi. Ibrahimi nije odustajao, hteo je da se obračuna sa arbitrom, ali su ga domaći igrači udruženim snagama ipak nekako sprečili u tome. Samo minut pre incidenta Ibraimi je postigao utešni pogodak za goste.

Bilo je to završni čin desetominu­tnog ludila gostiju u kojem su uspeli da zarade čak tri crvena kartona. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a Didelanž je prošao dalje zahvaljuju­ći trijumfu u prvom duelu u Skoplju (2:1).

Inače, Ibraimi je dalji rođak kapitena zagrebačko­g Dinama Arijana Ademija, jednog od najboljih makedonski­h igrača svoje generacije koji je za njihovu nacionalnu selekciju upisao 39 nastupa između 2009. i 2016. Ovaj 30-godišnjak nastupao je i za Red bul Salcburg, Olimpiju, Maribor, Naftu, Kaljari... Fudbaleri iz Tetova nisu mogli sportski da podnesu ispadanje iz Lige Evrope od luksemburš­kog kluba

nDefanziva­c Partizana, za koga se interesuju brojni evropski klubovi, takođe je nalisti.- Juventus je bacio oko na visokog, jakog centralnog beka, koji se dokazao u prethodnih šest meseci, između ostalog i u dva večita derbija - navodi se za Pavlovića. Region na ovom spisku predstavlj­aju i Hrvati Josip Brekalo (Volfsburg) i Nikola Vlašić (CSKA), a neizostava­n je bio Elif Elmas, Makedonac koji je nedavno pojačao Napoli.

n

 ??  ?? Finci, pored „delija“, najviše strahuju od Milana pavkova
Finci, pored „delija“, najviše strahuju od Milana pavkova
 ??  ?? trojica igrača škendije dobili su crvene kartone: agim ibraimi
trojica igrača škendije dobili su crvene kartone: agim ibraimi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ludilo: trenutak kada agim ibraimi udara glavom sudiju grifita
ludilo: trenutak kada agim ibraimi udara glavom sudiju grifita

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia