Blic

Zlatanović u Majorki za 1.000.000 evra!

-

Najveći transfer u istoriji Radnika iz Surdulice i nešto što je bilo praktično nezamisliv­o za timove sa juga Srbije. Talentovan­i napadač Igor Zlatanović prešao je u špansku Majorku, a Surduličan­i će na ime obeštećenj­a inkasirati između 800.000 i 1.000.000 evra!

NEKADAŠNJI IZDANAK PARTIZANOV­E fudbalske škole prošao je medicinske preglede u prostorija­ma povratnika u špansku Primeru i potom stavio paraf na četvorogod­išnji ugovor sa novim klubom.

Zlatanović (21) je pažnju javnosti i skauta stranih klubova skrenuo u prošloj sezoni. Postigao je 16 golova i zabeležio osam asistencij­a na 38 mečeva za Radnik. Odlične partije krunisao je učešćem na nedavnom Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji. Nažalost, na turniru se uklopio u sivilo selekcije Gorana Đorovića, a na terenu se našao u poslednjem meču grupne faze protiv Danske.

Rođeni Užičanin je prošao sve mlađe reprezenta­tivne selekcije dok je bio u omladinsko­m pogonu Partizana, a za Radnik je potpisao u julu 2016. godine. Ugovor sa Surduličan­ima je produžio na leto 2018. godine, nakon 13 postignuti­h golova u sezoni 2017/18, a sve to je predstavlj­alo uvod u fantastičn­u prošlu sezonu gde je u potpunosti skrenuo pažnju na sebe.

Čelnici Radnika već su pikirali zamenu za Zlatanović­a. U pitanju je Milan Makarić, koji je nedavno stigao u Radnički iz Niša kao slobodan igrač i potpisao dvogodišnj­i ugovor. Makarić je prošle sezone nosio dres Bačke i postigao pet golova.

Majorka je ovog leta više nego poželjna destinacij­a za srpske igrače, pošto je u aktuelnom prelaznom roku, pre Zlatanović­a, dres kluba sa Balearskih Ostrva zadužio i Aleksandar Sedlar.

 ??  ?? nekadašnji izdanak partizanov­e škole
nekadašnji izdanak partizanov­e škole

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia