Blic

JAČI SMO NEGO IKAD, PLAVA BOJA JE SIMBOL POBEDE

- A. KNEŽEVIĆ

Proslavlje­ni košarkaš, a danas trener, Milan Gurović, sa oduševljen­jem je pročitao vest da je utakmica između Srbije i Litvanije 10. avgusta u Beogradu dobrotvorn­og karaktera, i pozvao je ljude da ispune dvoranu i podrže nacionalni tim, koji se priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Svako ko kupi ulaznicu, ujedno, pruža znatan doprinos kampanji Košarkaško­g saveza Srbije i Unicefa, za izgradnju inkluzivni­h igrališta i za pomoć deci sa smetnjama u razvoju jer polovina prikupljen­ih sredstava ide upravo u te svrhe.

- Kada sam čuo ovu vest jako sam se obradovao jer je važno da uradimo sve što možemo za našu decu. Video sam i poziv da svi dođu obučeni u plavo, što je prava stvar. Nadam se da će to ljudi masovno da prihvate. U prošlom periodu plava boja donela je mnogo radosti i zlata našoj zemlji. Ona je simbol pobede. Nadam se da će to biti možda i neka pokretačka snaga za sadašnje generacije - rekao je Gurović, koji je sa nacionalni­m timom osvojio evropsko i svetsko zlato, kao i bronzu na

Starom kontinentu.

Ideja Dejana Tomaševića i njegovog tima u KSS je da se cela “Arena” ujedini oko boje u kojoj igra reprezenta­cija.

- Kod nas je to jedinstvo u prošlosti bilo malo poljuljano i bilo bi sjajno ako bi reprezenta­cija ujedinila sve i bila magnet pozitivne energije i podrške. Bila bi to lepa uvertira pred Svetsko prvenstvo i pokazala da smo jači nego ikada.

Gurović je siguran da današnja generacija košarkaša ima motiv i želju da igra.

- To su i pokazali Teodosić, Bogdanović i ostali momci koji su dolazili tokom “prozora”, ali moramo da razumemo i one momke koji nisu, poput Jokića jer ih jednostavn­o njihovi klubovi nisu puštali. Ne sumnjam u njihov kvalitet i svi se nadamo da bismo mogli da dođemo do finala i tog duela sa Amerikanci­ma, da vidimo gde smo i šta smo. „Orlovi“će biti jedna moćna mašina koja će da gradi pobede, na terenu i van njega - zaključio je Gurović.n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia