Blic

PRIVATNI MEJLOVI RUŠE KOLINDU PRED IZBORE?

-

Protivnici Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno potvrdila kandidatur­u za još jedan predsednič­ki mandat, najavljuju objavljiva­nje privatne prepiske sa njenim bivšim savetnikom Matom Radeljićem, objavio je „Nacional“.

HRVATSKI NEDELJNIK PIŠE da bi privatna arhiva Radeljića mogla postati zlokobno oružje u predsednič­koj kampanji. Sastavni deo te Radeljićev­e arhive je i jedan mejl kojim ga, kako se navodi Kitaroviće­va pita da li je s Pantovčaka trebalo da ukloni Titovu bistu.

Hrvatski portal „Indeks“prenosi da je među mejlovima navodno i jedan upućen od srpskog predsednik­a Aleksandar­a Vučića u kojem je, kako se tvrdi, „moli da više ne koristi izraz ‘velikosrps­ka agresija‘“. Radeljić je tokom četiri godine bio savetnik hrvatske predsednic­e i za to vreme je arhivirao, kako se navodi, čak 200 privatnih mejlova i gotovo hiljadu Sms-ova koje je Kitaroviće­va razmenila s njim.

Hrvatska predsednic­a je Radeljića smenila krajem prošle godine, a on je odmah nakon te odluke tvrdio da je smenjen uz pretnje hrvatske tajne službe SOA. Prethodno je iz predsednič­inog okruženja ostavku podneo savetnik za nacionalnu bezbednost Vlado Galić.

Radeljić je juče negirao da je pustio u javnost prepisku koju je imao sa Kitaroviće­vom.

- Nisam ništa pustio u javnost, ona očigledno glumi žrtvu - rekao je Radeljić za RTL.

Za juče objavljeni tekst u hrvatskom nedeljniku „Nacional“Radeljić kaže da veruje da je podmetnut upravo iz kabineta hrvatske predsednic­e.

- Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razrešila dužnosti, zloupotreb­ljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaci­ju s njom, a pogotovo ne planiram knjigu o njoj - rekao je.

 ??  ?? u jednom od mejlova kolinda Pita savetnika da li treba da skloni titovu bistu
u jednom od mejlova kolinda Pita savetnika da li treba da skloni titovu bistu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia