Blic

SIN POSLE SVAĐE ZAPALIO KUĆU

-

U vreme kada je sudija određivao pritvor Nenadu S. iz Velikog Gradišta, osumnjičen­om da je pijan nožem pretio tek porođenoj supruzi u Smederevu posle svađe sa roditeljim­a, Darko P. (43) je zapalio kuću i zadobio opekotine.

NAIME, DARKO P. je preksinoć, nakon svađe sa roditeljim­a zbog žene, pokušao sa dve flaše benzina da zapali porodičnu kuću, a u požaru je uništen sprat na kome je on živeo sa suprugom i bebom. Opekotine su mu zahvatile 70 odsto tela kada je jedna flaša eksplodira­la i vatra se rasplamsal­a. U požaru su povređeni i njegovi roditelji, Tomislavka, kojoj je plamen oštetio skoro dve trećine tela, i Dobrica, koji su pokušali da spasu sina. Oni su prevezeni na Kliniku za plastičnu i rekonstruk­tivnu hirurgiju u Beogradu. Šta se dešavalo u kući Darka P., utvrđuje se. Ipak, kako se sumnja, sin se sa roditeljim­a posvađao navodno zbog svoje druge supruge sa kojom je nedavno dobio dete.

- Darko iz prvog braka ima dvoje dece, kao i njegova druga žena. Nedavno su dobili zajedničko dete, ali se njegova izabranica i dalje ne sviđa roditeljim­a. U ponedeljak uveče supruga i dete su izašli iz kuće, a on se ponovo posvađao sa roditeljim­a. Navodno u jeku svađe, na spratu gde živi sa suprugom i bebom uzeo je dve flaše benzina. Zapretio je: “Ja sam ga sredio, ja ću i da ga zapalim” - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom. Naš izvor napominje da je Darko P. zaposlen u “Železari” i do preksinoć nije pravio nikakve probleme.

I dok je Darko P. problem pokušao da “reši” paljenjem kuće, Nenad S. je neslaganje pokušao da reši pesnicama i pretnjama nakon što je otišao iz doma roditelja nevenčane supruge Katarine A. čim je ona rodila njihovo prvo dete, 5. avgusta. Prema izveštajim­a medija, on je 11. avgusta, kada je upao u dom Katarinini­h roditelja, bio pijan, imao je čak 1,8 promila alkohola u krvi. Rano ujutro nogom je razvalio ulazna vrata i počeo da viče na ukućane, pretio im je kako će da ih prebije i zakolje. U ruci je držao nož. Pesnicom je udario u lice tasta, a onda ga je i šutnuo u telo. Nevenčanoj supruzi je stavio nož pod grlo i pretio da će da je zakolje. Posle ovoga je pobegao, ali ga je policija uskoro našla u blizini kuće s nožem u ruci.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia