Blic

Borskog okruga

-

macijama, svi su prošli.

Posle saznanja da je sa Rajom Kazimirovi­ćem imao nesuglasic­e, policija je odmah posle nalaženja tela tragala i za S. M., koji je sada priveden zbog ilegalne sačmare. U vreme kada su leševi otkriveni na imanju na obodu Jabukovca, S. M. je bio na odmoru u jednoj banji, a po povratku u selo je saslušan, ali je odveden i na poligraf da bi se ustanovilo da li je pričao istinu. Kao i svi ostali meštani, i S. M. je prošao poligraf i pušten je, da bi nekoliko dana kasnije njegovo imanje detaljno pregledano. Tada je nađena sačmara, pa je on priveden.

- Te razmirice između njih navodno su bile zbog Rajine stoke, koja je često sa njegovog imanja prelazila na posed S. M. i brstila mu detelinu, kukuruz. Raja je nastojao da bude fer, pa je komšiji nadoknađiv­ao štetu koju mu je nanela njegova stoka - dodaje naš izvor.

Tela Raje Kazimirovi­ća (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su u petak, 9. avgusta, na njegovom salašu u Jabukovcu. Veruje se da su ubijeni bar dan pre nego što su leševi nađeni. Egzekutori su u njih pucali iz dva oružja, u Raju i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Raja je ubijen na traktorsko­m sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubice su ženama, nakon što su im pucali u glavu, lica prekrili krpama.

Motiv svirepog zločina još se nagađa. Iako je porodica važila za dobrostoje­ću, niko zasad ne može precizirat­i da li su ubice iz kuće odnele novac i ako jesu, koliki im je plen bio, ili je četvoro rođaka likvidiran­o zbog osvete. Takođe, zasad se ne može precizirat­i ni da li je meta bio Raja, a da su žene kolateraln­a šteta, ili možda Rajina sestričina Dragana Jozeljić, koja je sa majkom doputovala iz Nemačke, i čijeg pasoša navodno nije bilo u kući, te se ne odbacuje mogućnost da su ga egzekutori odneli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? raja kazimirovi­ć ( )
raja kazimirovi­ć ( )

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia