Blic

Minut ćutanja u pirotskoj gimnaziji za Anđelu i majku

-

“SVI SMO POTRESENI tragedijom. Anđela je bila jedno divno dete, pametno, lepo vaspitano, kulturno, izuzetno dobar đak, dobra drugarica, tako da su i deca potresena, ne samo iz odeljenja, nego iz cele generacije, kaže Tamara Kutlešić-stančić, psiholog u pirotskoj Gimnaziji koju je pohađala nastradala Anđela Rančić (16).

Devojčica je sa majkom Svetlanom Rančić (54) poginula u teškom udesu 16. avgusta kod mesta Končarevo u Bugarskoj posle sudara njihovog automobila marke „fijat panda“s autobusom, dok je njen otac Marjan (60) teško povređen. Vest o tragediji izazvala je muk i nevericu u Gimnaziji u Pirotu gde je Anđela u septembru trebalo da krene u treći razred društveno-jezičkog smera. Sednica nastavničk­og veća je zbog tragedije juče počela minutom ćutanja.

- Bila je odličan đak. Za psihologij­u je bila tatamata, i društvene nauke i jezik su joj dobro išli, ali ništa manje i matematika, fizika, hemija... Bila je svestrana, imala je visoke ocene iz svih predmeta. Bila je jedno divno dete, vrlo društvena. Imala je širok spektar drugova i drugarica, baš su se družili u odeljenju, ne samo u školi nego i preko raspusta. Meni je njena razredna javila za tragediju, a deca su se međusobno obavestila. Današnja sednica u školi počela je minutom ćutanja zbog nje. Nemamo još informacij­e o sahrani, ali organizova­ćemo se na nivou škole i odeljenja da dođemo na pogreb - kaže Kutlešić Stančić.

Anđela je sa roditeljim­a pošla na more u petak ujutro, ali u solunsku regiju gde je trebalo da provedu dane odmora nikad nisu stigli jer su 170 kilometara od Pirota, posle oko dva i po časa vožnje, kod Končareva nadomak Blagoevgra­da u Bugarskoj, doživeli saobraćajn­u nesreću.

 ??  ?? anđela rančić ( ) poginula na putu do mora
anđela rančić ( ) poginula na putu do mora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia