Blic

HARADINAJ OPET PRETI SVEDOCIMA

- E. B.

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj tokom gostovanja na televiziji T7 rekao je da je poslanike Redžepa Seljimija i Rustema Mustafu ispitalo Specijalno tužilaštvo za ratne zločine OVK i da su tom prilikom propevali o zločinima OVK.

sebe u intervjuu kaže da se branio ćutanjem, za Seljimija je kosovski premijer u ostavci, pred kamerama, rekao da je on s druge strane - propevao. I ne samo za njega. Osim Seljimija, pred specijalni­m tužiocem propevao je i bivši komandant OVK i bivši poslanik u kosovskoj skupštini Rustem Mustafa.

- Redžep Seljimi pevao je pred tužilaštvo­m, kao i Rustem Mustafa. Nema tu ničeg lošeg - rekao je nonšalantn­o Haradinaj. Na pitanje novinara T7 „šta mislite pod pevanjem“, Haradinaj je poručio da to kaže u smislu da je poslanik Samooprede­ljenja razgovarao sa specijalni­m tužiocima, dok za sebe kaže da se branio ćutanjem.

- Za razliku od njih, ja sam načinio drugi izbor, branio sam se ćutanjem - rekao je Haradinaj. On je, podsećamo, sredinom jula podneo ostavku na sednici vlade zbog toga što je, kako je sam potvrdio, dobio poziv za saslušanje u Hagu u svojstvu osumnjičen­og. Kako

je tada rekao, podnošenje­m ostavke želi da „odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja“. Tokom ispitivanj­a branio se ćutanjem. Seljimi, inače poslanik opoziciono­g Samooprede­ljenja, nedavno je u gostovanju na istoj televiziji kritikovao odluku kosovskog premijera da podnese ostavku zbog poziva Specijalno­g suda. Seljimi je tada poručio da je bilo mnogo više drugih razloga zbog kojih je Haradinaj trebalo da da ostavku i osudio njegovu odluku da se brani ćutanjem.

- OVK se ne štiti ćutanjem, ćute samo oni koji su krivi - rekao je Seljimi, preneli su kosovski mediji. S druge strane, u javnosti je poznata informacij­a da je Mustafu ispitalo Specijalno tužilaštvo. Kako je sam potvrdio, saslušan je u svojstvu „osumnjičen­og svedoka“.

 ??  ?? nakon što je u svojstvu osumnjičen­og saslušan u haškom sudu, haradinaj je podneo ostavku na mesto premijera
nakon što je u svojstvu osumnjičen­og saslušan u haškom sudu, haradinaj je podneo ostavku na mesto premijera
 ??  ?? propevao: rustem mustafa
propevao: rustem mustafa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia