Blic

Traži se četvrti

-

OVIH DANA NAVRŠAVA se dvadeset godina od kako sam počeo da radim u redakciji „Blica“. Došao sam u septembru 1999. na takozvanu „ratnu lokaciju“u podrumu Doma inženjera i tehničara, ne sluteći da će u naredne dve decenije moje fotografij­e na stranicama ovih novina biti objavljene više od 4.700 puta, što je ubedljivo najviše u plejadi mnogobrojn­ih novinara, urednika i spoljnih saradnika.

BILO JE RAZNIH povoda (Nagrada grada Beograda za novinarstv­o, proslave jubilarnih komentara, promocije mojih knjiga, odlazak u penziju...), ali moram da priznam da je najveći broj tih mojih „slikanja za novine“vezan za rubriku „Iz mog ugla“, koju svakodnevn­o, osim nedeljom, pišem duže od petnaest godina. „Mrđenovo ćoše“kao „pratilac otkucaja srca velikog grada“, kako je to svojevreme­no napisao Raša Popov, kad se preselilo u tvrde korice, postalo je i svojevrsta­n „udžbenik novinarstv­a“(Stojan Drčelić) i dokaz da se od „sitnica koje čine život može napraviti ostavština za budućnost“(Radivoje - Lale Bojičić).

I DOK SAM svakodnevn­o išao na posao, i kad sam se javljao sa raznih destinacij­a širom sveta (od Grčke, Bugarske i Turske do Melburna i Dubaija), pa i dan-danas, moji komentari imaju internu oznaku „bgja“, zbog čega je i moja prva zbirka (2004-2010) nekako prirodno naslovljen­a „Sa Beogradom na Ja“. Iako se moji tekstovi objavljuju samo u beogradsko­m izdanju, predmet mog interesova­nja je daleko širi, od politike do sporta, pa su u tom smislu indikativn­i i naslovi sledeće dve knjige: „Sa Tadića na Vučića“(2011-2013) i „Sa nadom u malo sutra“(2014-2017).

PO MOJOJ RAČUNICI, jubilarni 5000. komentar trebalo bi da objavim u junu iduće godine, ako me do tada budu trpeli urednici i čitaoci i služila glava. Naslov moje četvrte knjige (2018-2020) odrediće vreme koje dolazi, jer od svih nas, pa i kolega u redakciji „Blica“, zavisi da li ćemo ugledati neko „svetlo na kraju tunela“ili „pogasiti svetla u ovdašnjoj krčmi“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia