Blic

Luis Skola - kapa dole, matori!

-

upisao 20 poena i pet skokova protiv srbije: luis skola PRE 17 GODINA na SP u Inijanapol­isu Jugoslavij­a je pobedila Argentinu i osvojila zlato. Himnu Jugoslavij­e sa postolja rezervisan­og za ekipu sa srebrnom medaljom slušao je Luis Skola, sjajni krilni centar Argentine. Imao je tada 22 godine i u finalu je dao 11 poena.

Danas je Skola prosedi srednjoveč­ni muškarac. I dalje se bavi košarkom. Igra na Svetskom prvenstvu u Kini. Srbiji je isporučio 20 poena i pet skokova. Igraće polufinale sa Amerikanci­ma. Nadigrao je sva četiri visoka igrača Srbije. I Jokića (24 godine) najboljeg centra NBA lige. I Marjanović­a i Milutinova i Raduljicu koji su na terenu ukupno proveli osam minuta.

No, nećemo o našima u ovom tekstu. Potpisnik ovih redova je mlađi od Skole dve godine. I često mu je teško da se savije da pertle veže. I zna da odreaguje na svaku promenu vremena.

Skola tih problema nema. Učio je od Omberta zanat u reketu. Od Đinobilija naučio da može da se igra i sa 42 godine. A od obojice kako se voli svoja država.

Doduše, imao je tu ulogu i omaleni Kampaco. Vrteo je sa „dedom” pik i punio naš obruč. Argentina je i dalje bez poraza. Čekaju ih verovatno Ameri u polufinalu. Zna Skola i protiv njih. Godinama je igrao u NBA. Najbolji bio u Indijani i Hjustonu. Sada se rekreira u Šangaj Šarksima. Ali Argentinu ne odbija.

I ne samo to. Nego je na pragu pete decenije vodi ka medalji.

Kapa dole, matori! Skola je od Omberta učio zanat u reketu, a od Đinobilija da može da se igra i sa 42 godine. Od obojice kako se voli svoja država

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia