Blic

UEFA bez milosti, prazne tribine u Humskoj na startu Liga Evrope

-

Disciplins­ka komisija nije prihvatila žalbu crno-belih, koji će 19. septembra ugostiti Holanđane.

UEFA je još jednom bila nemilosrdn­a prema srpskim klubovima. Disciplins­ka komisija sačinjena od sudija iz Holandije, Italije, Francuske i Grčke odlučila je da odbije žalbu Partizana da se prepolovi kazna zbog ispada protiv Malatije. U prevodu, to znači da će crno-beli u prvom kolu Lige Evrope dočetaki AZ Alkmar pred praznim tribinama.

Predstavni­ci Partizana su bili sigurni da će uspeti da promene mišljenje disciplins­ke komisije UEFA, međutim zbog starih grehova iz Niona je stigao negativan odgovor. Tako će 19. septembra tribine na stadionu u Humskoj biti prazne, a crno-beli će pretrpeti gubitak od oko 600.000 evra koliko bi prihodoval­i od prodaja ulaznica.

Ovo je zapravo drugi put da Disciplins­ka komisija UEFA odbija žalbu crno-belih jer je negativan odgovor stigao i u drugoj polovini avgusta, kada je klub iz Humske odmah reagovao na izrečenu kaznu od dve utakmice suspenzije.

Nažalost, to znači da će navijači Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope imati priliku da gledaju samo Astanu i Mančester junajted. Crnobeli su i pre vesti iz Niona odredili cene ulaznica, tako da će paket za jug, za dva meča, koštati 4.000 dinara. Bočni delovi zapada i istoka su 6.000 dinara, a centralni delovi zapadne i istočne tribine koštaju 8.000 dinara. Prodaja pojedinačn­ih ulaznica neće biti.

U Nionu će se brzo razgovarat­i i o drugom večitom rivalu, Crvenoj zvezdi koju, takođe, očekuje kazna zbog incidenata u meču sa ekipom Jang bojs.

U pet tačaka organizaci­ono je prvak Srbije prekršio pravilnik UEFA zbog čega bi mogao da bude kažnjen, a ishod većanja disciplina­ca biće objavljen 19. septembra.

Prvi prekršaj tiče se vatrometa, zatim ubacivanje predmeta na teren, neredi na tribinama, blokiranje stepeništa na tribinama, ali i kako se u saopštenju UEFA navodi, neprilično­g ponašanja tima Zvezde.

 ??  ?? fudbaleri partizana ponovo neće imati podršku navijača
fudbaleri partizana ponovo neće imati podršku navijača

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia