Blic

Likvidiran advokat u slučaju ubistva Šćekića

- J. A.

UBISTVO POZNATOG HOLANDSKOG advokata Derta Virzuma (44) dovodi se u vezu sa zaštićenim svedokom Nabilom B. kojeg je zastupao, a koji je najpoznati­jeg evropskog begunca Riduana Tagija povezao sa osam ubistava, među kojima je i likvidacij­a Ranka Šćekića u Holandiji.

Poznati holandski advokat Dert Virzum (44) ubijen je juče ujutru oko 7.30 sati u Amsterdamu, nedaleko od kuće u kojoj je živeo. Holandska policija intenzivno traga za mladićem starosti između 16 i 20 godina, za kog se sumnja da je ispalio smrtonosne hice u advokata Derta Virzuma. Policija i hitna pomoć su na mesto zločina stigli nakon što su komšije prijavile da su čule nekoliko pucnja, a lekari su mogli samo da konstatuju smrt pošto je advokat podlego teškim povredama ubrzo nakon upucavanja. Ova, po svemu sudeći, mafijaška likvidacij­a digla je Holandiju na noge, posebno jer je Virzum zastupao ključnog svedoka Nabila B. koji je pomogao u rasvetljav­anju najmanje osam mafijaška ubistva, među kojima je i likvidacij­a Ranka Šćekića iz Berana.

Zahvaljuju­ći svedočenju Nabila B., Riduan Tagi, najtraženi­ji holandski kriminalac za kojim je raspisana međunarodn­a poternica još od marta 2018. godine, doveden je u vezu sa osam ubistava, tri pokušaja i pripremanj­em dve likvidacij­e, preneli su holandski mediji izveštavaj­ući o ubistvu advokata.

Tamošnji mediji takođe su nedavno preneli da se Tagi, koji se smatra prvim čovekom organizova­nih kriminalni­h bandi u holandskom podzemlju, skriva u Dubajiu. Inače, Nabilu B. ubijen je ranije i brat neposredno nakon što je objavljeno da je Nabil ključni svedok u suđenju protiv holandskog kriminalca.

Podsećanja radi, Ranko Šćekić ubijen je u Utrehtu u Holandiji, a na njega su pucali maskirani napadači koji su pobegli na motoru.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia