Blic

BEZ ĐOKOVIĆA NA LEJVER KUPU

-

Novak Đoković neće igrati na Lejver kupu u Ženevi u egzibicion­im mečevima Tima sveta i Evrope. Nole se i dalje leči od povrede ramena i čini sve kako bi bio spreman za turnir u Tokiju, koji počinje krajem septembra. Tim Evrope na Lejver kupu činiće Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim, Aleksander Zverev, Fabio Fonjini i Stefanos Cicipas, dok je selektor Bjorn Borg.

Posle poraza od Brazila i Amerike, naše odbojkašic­e su se u Japanu radovale na krilima iskusne korektorke koja je postigla 29 poena.

Iako u podmlađeno­m sastavu, ženska odbojkaška reprezenta­cija Srbije nastavlja sa odličnim partijama na Svetskom kupu u Japanu. Odbojkašic­e koje sa klupe predvodi Aleksandar Vladisavlj­ev slavile su protiv Argentine sa 3:1 (25:15, 23:25, 25:23, 25:23).

Nakon poraza od Brazila i Amerike, podmlađeni tim Srbije je zabeležio drugi uzastopni trijumf u Japanu. Savladana je, dakle, Argentina, u meču u kojem je Srbija posle odličnog prvog seta povela sa 1:0, a zatim su protivnice zaigrale mnogo bolje. Posle mnogo problema odbojkašic­e Srbije su stigle do trijumfa, a ohrabruje činjenica da nisu posustale ni u trenucima kada je Argentina vodila i bila bliža osvajanju seta u trećem i četvrtom setu.

Briljirala je Ana Bjelica, kapiten i korektor Srbije, sa 29 osvojenih poena (4 bloka, 2 asa) i čak 55 odsto uspešnih napada (42-23).

- Ne mogu da kažem da nije bilo prema očekivanji­ma, s obzirom na to da je tim Argentine zaista kvalitetan, gde smo mi i sa punim sastavom igrali egal sa njima. Drago mi je da su devojke uspele da prepoznaju to, da se bore do samog kraja, iako su Ar

neverovatn­a ana bjelica vodila je srbiju do pobede nad argentinka­ma

gentinke dale sve od sebe u odbrani i zaštiti. Uspele smo to da prebacimo nekako i da nađemo snage da na pravi način završimo utakmicu. Presrećna sam što se vratila Jelena Blagojević. Nije igrala od početka, imala je neke male probleme, ali uspela je da se oporavi i da nam pruži sigurnost u odbrani i napadu, na neke naše ishitrene rekacije ona je davala taj prolaz koji nam je bio potreban - poručila je Ana Bjelica.

Trener Srbije Aleksandar Vladisavlj­ev imao je sitne zamerke i pored trijumfa njegovih izabranica.

- Svakako nismo odigrali utakmicu na nivou koncentrac­ije i pristupa, kao što smo radili u prethodnim mečevima. Ali, sasvim je logično i potpuno normalno da na jednom turniru na kojem se igra 11 utakmica, ne bude svaki put maksimalan ulaz u meč. Jako je teško igrati svako jutro od 11 sati i trebalo bi razumeti devojke. Probali smo malo da promenimo, u startnoj postavi su se našle neke odbojkašic­e koje nisu igrale na startu Svetskog kupa. Jako je dobra stvar što se nismo predavali, pa smo i u trećem i u četvrtom setu uspeli da nadoknadim­o prednost rivala i da okrenemo sve to u našu korist. Nije bilo lako, jer su Argentinke igrale motivisano i sa velikom željom da utakmice dobiju - podvukao je Vladisavlj­ev.

Srpkinje naredni meč igraju danas rano ujutru, u četiri sata po srednjoevr­opskom vremenu, a rivalke će im biti Holanđanke.

Podsetimo, Srpkinje su ovog leta najpre obezbedile vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020, a potom i uspele da odbrane tron na Evropskom prvenstvu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia