Blic

LOMIO SAM ČAŠE PO STADIONU ZBOG MALERA!

- VELJKO IVANOVIĆ

Oprez sa Holanđanim­a, nikad ne odustaju. Očekujem 20.000 klinaca na tribinama, ako je onih pet pravilo takvu buku, mogu da zamislim šta će sad biti - ističe Savo.

Fudbaleri Partizana večeras od 21 sat protiv AZ Alkmara otvaraju sezonu u grupnoj fazi Lige Evrope. Crno-beli su spremni ko zapete puške, sudeći po raspoložen­ju njihovog trenera.

- Imali smo 29 igrača na treningu, spremnih i ornih. Lupao sam čaše po stadionu zbog malera! Imamo praktično sve igrače na okupu i različite varijante kada su u pitanju protivnici. To je snaga našeg tima, da možemo različite stvari da radimo u određenim utakmicama - istakao je Savo Milošević.

Pa ipak, to što ima sve fudbalere na raspolagan­ju posle dužeg vremenskog perioda nije sasvim rasteretil­o stratega crno-belih.

- Niti su muke, niti su slatke. Protiv AZ Alkmara je samo jedan meč. U petnaestak dana ćemo imati šest utakmica. Do decembra ćemo igrati non-stop dva puta nedeljno, ne računajući reprezenta­tivne pauze. Biće nam potrebni svi. Igrači su svesni da niko od njih ne može da igra sedam utakmica u 20 dana. Može, ali ćemo ga pokidati. Taktička opredeljen­ja u skladu sa protivniko­m će odrediti ko će igrati - kazao je Milošević.

Duel sa klubom iz Alkmara zbog kazne UEFA, kao i ranije protiv Moldea u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, na stadionu u Humskoj gledaće samo deca iz omladinski­h škola širom Srbije i regiona.

- Imali smo veliki problem u prvoj utakmici protiv Moldea. Energija je bila toliko pozitivna, da smo prvo poluvreme igrali kriminalno. Sada očekujem da s tim iskustvom ekipa već zna šta je očekuje, a da će to biti veliko iznenađenj­e za igrače AZ-A. Mislim da to može da bude veliki plus za nas. Sve

ukazuje na to da će biti 20.000 klinaca. Ako onih pet prave takvu buku, mogu da zamislim šta će biti na ovoj utakmici.

Savo je podvukao da je tim AZ Alkmara klasičan primer h o l a n d sko g fudbala.

- To je ekipa koja ne odustaje ni u jednoj fazi, kao što igra većina holandskih ekipa. To je tipična holandska škola. Mlada su i perspektiv­na ekipa. Dobro smo analiziral­i AZ, imamo jasnu sliku o tome šta nas čeka. Očekujem da damo makismum, pre svega. Ako tako bude, verujem da možemo da dođemo do dobrog rezultata.

U grupi L su još Astana i Mančester junajted, a kormilar “parnog valjka” veruje u prolaz dalje.

- Biće jako teško, ali nije nemoguće. Najbitnije je da u velikoj meri zavisi od nas. Propusti, ako ih bude, mogu da se nadoknade. Ako budemo pravi, imaćemo dobre šanse kada je u pitanju prolaz - zaključio je Milošević.

U Humskoj su poručili da će više od 200 autobusa iz unutrašnjo­sti Srbije i regiona dovesti decu iz škola fudbala koja će gledati utakmicu između Partizana i AZ Alkmara.

AKO BUDEMOPRAV­I,IMAĆEMODOB­RE ŠANSEKADAJ­EUPITANJUP­ROLAZDALJE ULIGIEVROP­E,KAŽEMILOŠE­VIĆ

 ??  ?? Vreme je za novi evropski ispit fudbalera partizana, koji Večeras dočekuju az alkmar
Vreme je za novi evropski ispit fudbalera partizana, koji Večeras dočekuju az alkmar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia