Blic

Zvezda je moj klub, ali hoću inostranst­vo

-

LEVI BEK IZA sebe ima zaista fascinantn­u karijeru, a iako je njegov povratak u srpski fudbal delovala kao realna opcija, ona to nikada nije bila.

Priča je krajem prošle sezone stigla iz Italije, tačnije od tamošnjih medija. Veliku su prašinu podigli natpisi da bi Kolarov mogao da postane član Crvene zvezde, naravno, vest se u Srbiji proširila velikom brzinom, pa je povodom toga morao da se oglašava i Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

- Kolarov ima otvorena vrata u Crvenoj zvezdi i mi bismo voleli da ga dovedemo. Razgovarao sam sa njim, nije realno da se njegov dolazak dogodi ovog leta rekao je tada Terzić.

“Ovog leta” rekao je Terzić, ali sada je i definitivn­o, Kolarov neće doći u Zvezdu uopšte, ne ovog leta, ne ni sledećeg, a ni na zimu, to je potvrdio sam igrač. Ponovo je iz Italije stigla vest da bi fudbaler Rome za sledeći klub mogao da izabere prvaka Srbije, ovog puta reagovao je sam fudbaler. Nakon pobede Srbije u prijateljs­koj utakmici protiv Paragvaja (1:0), Kolarov je stavio tačku na priču o povratku srpskom fudbalu.

- Zvezda je veliki klub, igrao sam za Zvezdu kao dete, ali moje ambicije nisu da se vratim u naš fudbal, već da karijeru završim u inostranst­vu - nije čak ni ostavio dilemu Kolarov.

Kao što je i sam rekao, crveno-beli dres je nosio u mlađim kategorija­ma, od 1999. do 2004. U prvom timu nikada nije zaigrao, već se preko Čukaričkog i OFK Beograda preporučio stranim klubovima, o ostatku karijere nije potrebno previše pričati.

Ono što je zvezdašima davalo nadu da postoji šansa za Aleksandro­v dolazak na stadion “Rajko Mitić”, jeste napomena sa početka teksta. Crvena zvezda treću godinu uzastopno igra u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Najbolji primer koliko učešće u Ligi šampiona privlači jake i kvalitetne igrače jeste Marko Marin. Nemac je nekoliko prelaznih rokova zaredom bio želja crveno-belih, a potpis kreatora Crvena zvezda je obezbedila tek nakon prošlogodi­šnjeg ulaska u grupnu fazu. Marin je u međuvremen­u postao neizostavn­i član Zvezdinih uspeha u Evropi, ali i u Superligi Srbije. U odnosu na Marina, Kolarov bi Zvezdi doneo još veće iskustvo, Srbin je u Ligi šampiona igrao 55 puta.iako bek uskoro puni 34 godine, odlično je fizički spreman. Sa Romom ima ugovor do kraja leta.

 ??  ?? najbolji igrač rome uz edina džeka
najbolji igrač rome uz edina džeka
 ??  ?? Nikada nije debitovao za seniorski tim Zvezde, ali je nastupao za crveno-bele u mlađim kategorija­ma
Nikada nije debitovao za seniorski tim Zvezde, ali je nastupao za crveno-bele u mlađim kategorija­ma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia