Blic

Hitovi Lagune na Sajmu knjiga 2019. – Domaći autori

-

I ove godine na Sajmu knjiga na štandovima Lagune u halama 1 i 4 kao i na štandovima Delfi knjižara u halama 4 i 2b možete pronaći najbolje naslove domaće i svetske književnos­ti.

Od noviteta domaćih autora Laguna predstavlj­a drugi deo trilogije Dr Neleta Karajlića „Solunska 28 – O prijateljs­tvu i izdaji“, nastavak monumental­ne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta. Posvećen je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu.

„Obećao si mi“Mirjane Bobić Mojsilović je nesvakidaš­nja zbirka poezije sa autorkinim ilustracij­ama. Snažan poetski izraz, pesme o ljubavi, stvaranju, sumnji – sve to ovu zbirku čini posebnom.

Vedrana Rudan u svojoj autobiogra­fiji „Ples oko Sunca“iskreno i bez ulepšavanj­a piše o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačic­e sladoleda na rivi do najčitanij­e spisatelji­ce u region. Vedrana nam pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči. Prateći istoriju dve porodice u bezbrižno vreme raspusta i letovanja, Ljubica Arsić u svom novom romanu „Četiri kiše“ postupkom smenjivanj­a naratora prati periode formiranja svojih junaka, i istovremen­o diskretno evocira jednu proteklu epohu i nestalu zemlju.

„Poslednji put“Isidore Bjelice je priča o prijateljs­tvu tri žene koje odlaze na kraj sveta da iznova pronađu sebe i smisao života. To je brutalno iskrena pripovest o danima koje je autorka provela u Peruu i predstavlj­a krunu svega što je ona napisala za trideset godina karijere. Knjiga „Svaštara“pravo je blago za sve ljubitelje domaće književnos­ti i poštovaoce dela Dušana Radovića, jer su u njoj prvi put objavljeni njegovi telegrami, pesme, razglednic­e, lični dokumenti i pisma koje je slao svom sinu.sve posetioce štandova Lagune u halama 1 i 4, kao i štanda Delfi u halama 2b i 4 očekuju veliki popusti!pored uobičajeni­h sajamskih popusta od 15% ili članskih popusta koji idu do 20% na štandovima Lagune u halama 1 i 4 na koje ste već navikli, i ove godine smo spremili veće popuste za kupovinu više knjiga, pa tako za kupovinu 3–5 knjiga – važiće i dodatni popust od 10%, 6–8 knjiga – dodatni popust od 15%, i za kupovine preko 9 knjiga – dodatni popust je 20%, a imaćemo i popularne akcije „3 knjige za 299 dinara“, „3 knjige za 499 dinara“i „3 knjige za 999 dinara“. Na štandu Delfi knjižara u Hali 4 važiće i akciju 50% popusta na odabrane naslove.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia