Blic

OTMIČARU JELENINOG DEDE 10 GODINA ROBIJE

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažn­o na 10 godina zatvora zbog toga što je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavlje­vića (81), dedu Jelene Đoković, supruge Novaka Đokovića.

- E. B.

KAKO JE “BLIC” saznaje, Matiću je, takođe, izrečena i mera bezbednost­i oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela i to nosača SIM kartica, mobilnih telefona i drugo, a oduzeto mu je i trinaest novčanica u apoenima od po 2.000 dinara, pribavljen­ih krivičnim delom. Mitić je oglašen krivim što je 26. jula 2018, u noćnim časovima u Ljigu, upotrebom sile odveo oštećenog Radisavlje­vića iz njegove kuće na prethodno odabrano i izolovano mesto, u nameri da od njegovih najbližih, sina i unuke Jelene i njene porodice, iznudi novac.

Takođe, sud je oslobodio krivice Matićevo pomagača D. J. jer za to tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza.

Podsećanja radi, Matić je pre otmice odabrao mesto na koje je odveo otetog starca, u nameri da od njegove porodice iznudi dva miliona evra, jer je znao ko je njegova unuka. Kobne noći je provalio u kuću nesrećenog čoveka, tako što je isekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog dedu, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesrećni čovek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni, Milosava je preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzišt­u, gde mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i telo oblepio mu je selotejpom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup. Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: „Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema“. Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona evra - utvrđeno je tokom suđenja. Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

 ??  ?? otmičar vezao dedu jelene đoković za dalekovod
otmičar vezao dedu jelene đoković za dalekovod
 ??  ??
 ??  ?? Pretrpeo torturu: Milosav radisavlje­vić
Pretrpeo torturu: Milosav radisavlje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia