Blic

ZORAN MARJANOVIĆ PRED SUDIJOM PROMENIO ISKAZ

Zoran Marjanović je juče iznoseći odbranu pred Višim sudom u Beogradu promenio deo svog iskaza: iako je ranije tvrdio da nijednog trenutka nije bio na mestu gde je Jelena pronađena, sada je priznao da je jutro nakon ubistva supruge ipak bio na nasipu.

- BOJANA BOGOSAV MIROSLAVA BRKIĆ

Optuženi za ubistvo Jelene Krsmanović, koja je nasmrt pretučena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki, odbranu je juče iznosio više od četiri sata. Kako je javio reporter „Blica” sa lica mesta, Marjanović je, po savetu advokata, odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

POSLEDNJA REČENICA Pričljivij­i je postao kada je na njega došao red da izloži svoju verziju uloge koju je imao u smrti supruge Jelene. Satima je do detalja opisivao koga je sve sreo na putu do nasipa i na nasipu kada je njegova supruga Jelena nestala. On je ispričao da je poslednja rečenica koju mu je Jelena uputila pre nego što je nestala bila: „Odoh ja.” Nakon toga je, kako kaže, otišla da trči i on je više nije video. Zoran je ispričao da je perifernim vidom video kako se Jelena penje na nasip i odlazi, a onda je nabrajao koga je sve primetio na nasipu - ženu s kozama, čoveka sa štapom i, kako tvrdi, „veliki broj ljudi koje policija nije identifiko­vala”.

Optuženi je pred sudom ispričao i nešto što do sada nikada nije pominjao: on je tvrdio da ima objašnjenj­e kako je na njegovim pantalonam­a pronađeno blato istog sastava kao ono s mesta gde je pronađeno Jelenino telo.

POTRAGA PRED ZORU

- Pred zoru sam ponovo otišao na nasip i po šiblju sam s porodicom pretraživa­o u nadi da ću nešto pronaći rekao je juče Marjanović. On je, inače, do sada više puta - i u policiji i u tužilaštvu, ali i u medijima - govorio da nije silazio na nasip gde se nalazilo telo njegove supruge. Zbog toga je ovaj njegov iskaz toliko značajan i može se videti kao Marjanović­ev odgovor na jedan od ključnih dokaza Višeg tužilaštva: blato na njegovim pantalonam­a koje (kako je utvrdila forenzička analiza) potiče iz kanala u kom je Jelenino telo

ležalo. O ovom jutarnjem odlasku na nasip govorila je i Zoranova snaja Milica Marjanović na saslušanju. Ona je potvrdila da je zajedno sa braćom Marjanović zaista bila na nasipu jutro pre nego što je beživotno telo Jelene Krsmanović nađeno na istom mestu. Marjanović nije objasnio kako nije uspeo da primeti beživotno telo supruge koje je, očigledno, ležalo na nekoliko metara od njega, njegovog brata i snaje. SPORNI ISKAZI Marjanović­č je u nastavku ročišta nastavio da negira ubistvo supruge, a takođe je rekao i da mu jedino na pamet pada da bi to mogao da bude „neki psihopata” ili neko ko je bio opsednut njegovom suprugom. Takođe je pričao i o njihovom odnosu koji je, prema Zoranovim rečima, bio skladan, praćen tek manjim bračnim nesuglasic­ama. „Blic” je ranije analizirao neke od problemati­čnih iskaza Marjanović­a, koje je okrivljeni dao tokom istrage. Tako, na primer, ni tužilaštvo ni policija nisu identifiko­vali koji su to svedoci videli Zorana, Jelenu i ćerku Janu na nasipu zajedno - iako je o tome ispitano više stotina svedoka. Veštačenje mobilnih telefona Jelene i Zorana takođe dovodi u pitanje Marjanović­ev iskaz da je nestanak supruge prijavio prijatelju policajcu ubrzo nakon što je shvatio da je nema. Veštačenje je pokazalo da je pre policajca zvao brata Miloša, pa da je razgovarao s ocem dva puta, pa opet sa bratom, i tek onda sa policajcem.

SLEDE SVEDOCI Jučerašnje ročište je završeno oko 15 sati. Nastavak suđenja predviđen je za 25. decembar, kada bi trebalo da budu saslušani i prvi svedoci u ovom postupku. Najpre bi, prema najavama, pred sudom trebalo da svedoče Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, brat Miloš, njegova supruga Milica, sin Uroš. Sudija je najavila da će na ročište biti pozvana i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, ali da dete ipak neće biti saslušavan­o, već će njen iskaz biti pročitan.

 ??  ??
 ??  ?? marjanović je u sud došao sa svojim braniocima
marjanović je u sud došao sa svojim braniocima
 ??  ??
 ??  ?? zoran marjanović sa svojim braniocem nikolom dumnićem
zoran marjanović sa svojim braniocem nikolom dumnićem
 ??  ?? pevačica jelena krsmanović je ubijena pre tri i po godine
pevačica jelena krsmanović je ubijena pre tri i po godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia