Blic

KCV DOBIJA NOVO RUHO DO 2021.

-

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvat­na rekonstruk­cija Klinike za neurohirur­giju, Klinike za vaskularnu i endovaskul­arnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je Pokrajinsk­a vlada izdvojila 217 miliona dinara.

- OVAJ OBJEKAT biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicio­ne banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine - izjavio je predsednik Pokrajinsk­e vlade Igor Mirović. Kako je rekao pokrajinsk­i sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, plan je da do 2021. budu obnovljene sve klinike u KCV.

Mirović je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologi­ju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, proneveren­o više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarij­om za javna ulaganja dogovorena je i rekonstruk­cija Poliklinik­e.

Mirović je obišao i novoizgrađ­eni objekat Klinike za infektivne bolesti vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansiral­a Pokrajinsk­a vlada.

- Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstven­om sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara - dodao je predsednik Mirović.

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstruk­cija i unapređenj­e zdravstven­og sistema.

Pokrajinsk­i sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstruk­ciji sedam klinika.

- Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstruk­ciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofac­ijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao - kazao je Gojković.

 ??  ?? predsednik pokrajinsk­e vlade igor Mirović u obilasku radova
predsednik pokrajinsk­e vlade igor Mirović u obilasku radova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia