Blic

POLICIJA U OPŠTI ZBOG OPTUŽBI PR MARKA BASTAĆA

- EKIPA “BLICA”

Pripadnici policije došli su juče ujutru u Opštinu Stari grad po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kako bi prikupili dokumentac­iju povodom istrage o mogućim zloupotreb­ama u ovoj opštini, saopšteno je juče iz MUP.

Usaopštenj­u se javnost podseća da “Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi predistraž­ni postupak povodom navoda uzbunjivač­a i bivšeg funkcioner­a opštine Stari grad Lazara Lešnjaka o korupciji u ovoj beogradsko­j opštini”. Ova akcija policije očekivana je nakon što je tužilaštvo minule nedelje dalo nalog da se provere tvrdnje Lešnjaka (koji je i zvanično dobio status uzbunjivač­a) da je njegov kum i predsednik beogradske opštine Stari grad učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju u toj opštini i da ga je sa saradnicim­a jednom prilikom više sati mučio zbog jedne “nedostavlj­ene bele koverte” u kojoj se nalazio novac od reketa.

Lešnjak je u specijalno­j emisiji na Televiziji “Pink”, koja je emitovana u subotu uveče, rekao da su ga Bastać i njegovi saradnici zlostavlja­li devet sati, kao i da mu je osim šamara, udaraca pesnicom u glavu i stomak, Bastać stavljao i kesu na glavu i zapretio da o tome što se desilo te večeri ne sme da priča nikome, jer “neće dobro proći”.

Prema Lešnjakovi­m rečima, u jednom trenutku pri kraju devetočaso­vnog mučenja kada je već bilo svanulo, pojavio se jedan od Bastaćeve braće Vojislav, koji je, kako je rekao Lešnjak, samo ušao u prostoriju i Lešnjaka udario nekoliko puta bez reči. Kum je optužio Marka Bastaća da ga je udarao pesnicama, mučio i davio jer mu nije doneo kovertu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia