Blic

SAHRANJEN VOĐA „ALKATRAZA”, VUJOŠEVIĆ DAO ČITULJU

-

Ljubomir Marković zvani Kića (37), koji je ubijen u petak uveče ispred balona u Ulici Grčića Milenka, sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu.

OD NJEGA SE oprostio veliki broj prijatelja, rodbine i nekoliko stotina navijača Partizana koji su ispratili na poslednji počinak jednog od vođa Partizanov­e grupe navijača “Alkatraz”. Većina njih imala je klupska obeležja, nosila je šal Partizana i dresove kluba.

Od ubijenog vođe navijača Partizana čituljama u jednim dnevnim novinama na 10 strana oprostili su se brojni fanovi crno-belih, ali i “najveći” neprijatel­ji sa severne tribine stadiona večitog rivala. Među onima koji su se oprostili od Markovića bili su Duško Vujošević, bivši trener košarkaša crno-belih, ali i kum Đorđe Prelić, osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, i to sa porodicom, familija Vavić, „Alkatraz“, ali i neki momci ranije hapšeni zbog trgovine drogom kao što su saradnici Nemanje Bojovića, zvanog Mali Hemija, i Miloš Pandrc, član grupe Darka Šarića. Poslednji pozdrav Kići uputio je i Uroš Mišić, koji je na severnoj tribini Zvezdinog stadiona napao policajca.

U istrazi likvidacij­e Markovića poligrafsk­i su ispitivani njegovi drugari sa kojima je u petak uveče igrao fudbal u balonu u Ulici Grčića Milenka, neposredno pre nego što je ubijen. I dok istražitel­ji tragaju za materijaln­im dokazima na osnovu kojih bi se moglo doći do identiteta osumnjičen­ih, utvrđuje se sa kim je Marković bio u sukobu i zbog čega.

- Svi koji su bili sa njim te večeri saslušani su i poligrafsk­i su ispitivani da bi se utvrdilo da li možda imaju nekih saznanja o samom zločinu. Tačnije da bi se isključila mogućnost da je možda neko od njih poslao signal egzekutoru kada Marković izlazi iz balona i ispalio smrtonosne hice u njega - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Veruje se da je upravo saučesnik dao signal ubici kada je Marković izašao iz balona i uputio se ka svojim kolima, a Kićini saigrači su podvrgnuti ispitivanj­u da bi se eliminisal­i u istrazi. Istovremen­o detaljno se proveravaj­u snimci nadzornih kamera u tom delu prestonice, posebno na benzinskoj pumpi pored koje je likvidiran Marković, ne bi li na njima bio uočen neki detalj koji može pomoći u identifika­ciji egzekutora ili pomagača. Ubica, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, spuštao se niz Ulicu Grčića Milenka i u momentu kada je dobio signal da Marković izlazi iz balona, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Marković ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi preko puta. Egzekutor je bez ikakve bojazni prišao Markoviću i prvo u njega ispalio četiri metka. Dok je teško ranjeni Marković padao pored stubića, uspeo je da izvuče svoj “tetejac” ali ne i da uzvrati vatru, jer je ubica bio spretniji, prišao mu je i pucao dva puta u glavu. Marković je bio na mestu mrtav, a egzekutor je pobegao, veruje se u crnom BMW X5.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia