Blic

BITKA ZA EVROPSKO PROLEĆE

- VELJKO IVANOVIĆ

Beograđani bi i sa bodom pred 55.000 navijača na “Marakani” ostali u trci za mesta koja vode u drugu rundu klupskih takmičenja na Starom kontinentu.

Prvi meč u Londonu pokazao je da između Crvene zvezde i Totenhema postoji velika razlika, u svakom pogledu. Ali, tako je bilo i pre tačno 365 dana kada je na „Marakani“pao Liverpul.

Ova generacija ima priliku da večeras (21), pred 55.000 navijača, napravi još jedan podvig o kojem će se pričati. Rival u 4. kolu Lige šampiona je ponovo Totenhem koji u Beograd stiže sa najjačim sastavom. - Sigurno nas očekuje velika utakmica, kao što smo ih imali sijaset ovde na našem stadionu. Dolazi nam veliki, renomirani protivnik, iz krema evropskog i svetskog fudbala, znamo šta znači Totenhem. Srećan sam što nam dolazi ovakva ekipa, da imamo priliku pred našim navijačima, u našoj zemlji da odigramo utakmicu protiv ekipe koja je svih ovih godina pravila dosta dobrih stvari u Premijer ligi i Ligi šampiona. Jako sam ponosan i mislim da ćemo se predstavit­i u najboljem svetlu kao klub. Želimo da odigramo mušku utakmicu, kao i svih ovih godina na „Marakani“- izjavio je Milojević.

On je pohvalio i menadžera londonskog kluba Maurisija Poketina.

- Totenhem je uz Bajern favorit za prolazak dalje. Mi ćemo da uradimo sve što je do nas, da odigramo bez nekih očekivanja, stresa, to ću tražiti od igrača. Totenhem je fenomenaln­a ekipa, sa fenomenaln­im pojedincim­a, sa jako dobrim trenerom, jednim od najboljih u Evropi. Zasluga za dobre igre Totenhema pripada Poketinu.

Milojević je primetio i da je Crvena zvezda drugačija kada igra pred svojim navijačima.

- Mi smo drugačija ekipa kada igramo kod kuće. Igrati na našem punom stadionu zbog energije nije lako ni

KAŽE DA FUDBAL NIJE IGRA SA MILOJEVIĆ SE DEŠAVA DA PLEJSTEJŠE­NA, VEĆ DA OTVORITE PRIMITE PET GOLOVA KAD SE

jednoj ekipi bez obzira na to kako se ta ekipa zvala. Istorija treba da ostane negde tamo, mi se trudimo da pišemo neku novu istoriju, to je bitno i u fudbalu i u životu.

Pritisak javnosti je bio veliki nakon poraza u Londonu.

- Nije ovo plejstejše­n, ovo je realna igra, jednu rupu otvori, drugu zatvori, a treća se otvori. Otvorite se - primite pet golova, kada se zatvorite, ne šutnete na gol. Ne opterećuje­mo se javnošću, mi ćemo igrati svoju igru, spremićemo se najbolje što možemo.

Novinare je zanimalo i da li je meč sa Olimpijako­som recept kako bi večeras trebalo da se igra.

- Analiziral­i smo Totenhem. Imaju mnogo dobrih igrača, ali sve utakmice su specifične na svoj način, sve što smo gledali i analiziral­i, kada se izađe na teren, pada u vodu. Treba biti koncentris­an na situaciju na terenu. Totenhem je svaku utakmicu igrao na drugačiji način. Ostavio bih za danas da vidim šta su to oni spremili, a i šta smo im mi spremili.

Kada je reč o povredama, Milojević je priznao da postoje izvesni problemi.

- Posle treninga ćemo videti, ima nekih indicija da će Vukanović biti spreman. Što se tiče Gobeljića, on je u boljem stanju.

Za kraj, Milojević je imao pozitivnu poruku.

- Verujem u pozitivno i verujem da možemo da napravimo dosta dobrih stvari. Ne obećavam i ne sanjarim, niti poredim sa bilo čim.

Ono što je bitno jeste da igrači budu spremni i da daju sve od sebe. Sve ostalo neka bude kako bude - zaključio je Milojević.

Milan Pavkov se nije proslavio u Londonu, ali zato fudbaleri Totenhema dobro znaju da je napadač Crvene zvezde pre tačno 12 meseci postigao dva gola u pobedi nad Liverpulom (2:0), koji je kasnije baš protiv „pevaca“osvojio trofej za najbolji tim LŠ

 ??  ?? vulić je svestan da totenhem ima kvalitet da kazni svaku grešku
vulić je svestan da totenhem ima kvalitet da kazni svaku grešku
 ??  ?? serž orije Će početi meč, kao i radživ van la para kejn je imao problema sa virusom, ali se oporavio
serž orije Će početi meč, kao i radživ van la para kejn je imao problema sa virusom, ali se oporavio
 ??  ?? očekuje se da Će atmosfera da bude kao sa olimpijako­som
očekuje se da Će atmosfera da bude kao sa olimpijako­som

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia