Blic

NAVIJAČI, DRŽITE SE CENTRA!

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Totenhem je preporučio svojim simpatizer­ima da ne provociraj­u po ulici, kao i da se kreću u većim grupama pred večerašnji meč sa Crvenom zvezdom.

NAVIJAČIMA TOTENHEMA JE preporučen­o da posete restorane i kafiće na Obilićevom vencu i u Knez Mihailovoj, kao i da sa sobom uvek imaju kopiju ili fotografij­u pasoša. Navijači će autobusom biti prevezeni od centra Beograda, odnosno od Studentsko­g trga do stadiona “Rajko Mitić”.

Totenhem je savetovao navijače da iz bezbednosn­ih razloga koriste taj prevoz, a ne alternativ­ni, ali i da ne nose obeležja kluba u blizini stadiona.

Osim domaćih, redara, i redari Totenhema će biti na ulazu i unutar stadiona. Navijači Totenhema upozoreni su da ni pod kakvim okolnostim­a ne ističu provokativ­ne poruke vezane za balkansku politiku prema Srbiji i da poštuju tradiciju i običaje domaćina. Engleski klub je podsetio svoje navijače da imaju odgovornos­t da se ponašaju kao ambasadori svog fudbalskog kluba, ali i kao obzirni posetioci onih koji žive i rade

“Bilo bi lepo kada bi se ponovio Liverpul, ali ovo će biti drugačiji i dosta teži duel”, kažu uglas najiskusni­ji prvotimci Zvezde.

Iskustvo je od velike važnosti za mečeve u Ligi šampiona. A utisak je da Crvena zvezda ove sezone neće imati veće iskušenje od večerašnje­g (21) duela sa Totenhemom. Ovo ne kažemo zato što su crveno-beli favoriti u duelu sa engleskim klubom. Daleko od toga. Ali, ne kažemo ni da Zvezda nema šanse da Totenhemom. Pobeda bi značila da su Beograđani već gurnuli ključ u bravu vrata koja vode ka ostanku u Evropi. Treće mesto donosi Ligu Evrope a drugo nokaut fazu Lige šampiona. Ulog je ogroman, kao i iskušenje. S ovim se slažu i dvojica najiksusni­jih u redovima čete trenera Vladana Milojevića. Marko Marin zna gde je Zvezda grešila u prvom meču, dok golman Milan Borjan veruje da ekipa ima snage da se osveti za “petardu” iz Londona. - Svaka utakmica se razlikuje od prethodne i siguran sam da ova u Beogradu neće biti ista kao pre dve - Ceo tim je pozitivan, analiziral­i smo meč protiv Totenhema, uvideli smo greške iz prethodnog duela i spremni dočekujemo utakmicu. Pružićemo svoj maksimum i nadamo se da će to biti dovoljno za pobedu. Važno je da svako odigra kao što se dogovorimo sa trenerom Milojeviće­m i neće biti razloga za brigu - iskren je Marin. u gradovima koje posećuju.

Iz kluba je navedeno da je diskrimina­torsko ponašanje zabranjeno i savetovano je navijačima da odmah obaveste nedelje. Igramo pred svojim navijačima i to je prednost koju moramo da iskoristim­o. Takođe, znamo šta ne sme da nam se ponovi. Sa druge strane, bilo bi lepo da nam se ponovi Liverpul i pobeda sa 2:0. Jasno je da neće biti lako i moramo da se borimo svih 90 minuta. Pozicija u grupi je otvorena i svaki bod može da predstavlj­a razliku - rekao je Marin.

Nemački internacio­nalac je jedini fudbaler Crvene zvezde koji je u karijeri postigao gol protiv Totenhema.

- Prethodni put kada se to desilo igrao sam za Verder, bile su u pitanju kvalifikac­ije za Ligu šampiona. Prošlo je dosta vremena od tada, trenutno sam igrač Crvene

 ??  ?? marka marina su u londonu Često Čuvala i dvojica, a od kapitena zvezde nije se odvajao dele ali
marka marina su u londonu Često Čuvala i dvojica, a od kapitena zvezde nije se odvajao dele ali
 ??  ?? očekuje se nekoliko stotina navijača totenhema u beogradu
očekuje se nekoliko stotina navijača totenhema u beogradu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia