Blic

Raspada se Pešićev drim tim

-

BARSELONA JE NA početku sezone mislila da je sve posložila kako treba. Imaju Svetislava Pešića, budžet od 42 miliona evra i skupa pojačanja koja su komotno mogla da igraju u NBA ligi, a sada odjednom igrači ne mogu očima da vide našeg trenera.

Poznat je Pešić kao čovek gvozdene discipline, koji se vodi tačno proverenim stavovima, ali i pravilima koje se ne mogu kršiti. To se očigledno ne dopada svima, koji i pored nestvarnih rezultata koje je beležio naš strateg idu linijom manjeg otpora i ne žele da krvavim radom zarade sve. Pa, iako “Marka” ne navodi sve detalje iz svlačionic­e, ono što vide na terenu je bilo dovoljno za sve ove detalje o frci u Barsi.

„Animozitet prema Pešiću je sve veći. I to ne samo među onima koji ga poznaju iz prošle sezone, već i od igrača koji su tek stigli u klub. Novima je trebalo malo vremena kako bi se uverili da stvarnost čak nadmašuje negativne komentare igrača koje je ranije trenirao“, piše “Marka”.

Tu se ne zaustavlja­ju, već opisuju kako se oseća svaki igrač ponaosob.

„Mnogo je nezadovolj­nih. Jedan od tih je Oriola, koji je u finalu Svetskog prvenstva zaustavio Luisa Skolu, a sada gotovo i da ne igra. Drugi, poput Šmitsa, ne dobijaju ni mrvice. Problem za Pešića je što je u sukobu i s onima koji najviše igraju. Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovolj­ni Pešićem. Čak je pomalo ružno videti kakve gestikulac­ije pravi najveća zvezda Mirotić dok Pešić daje savete na tajm-autu. I nije jedini“, piše u članku “Marke”.

Svetislav Pešić je zbog svog tvrdog stava zaratio sa košarkašim­a Barselone koji se ne slažu sa metodama rada iskusnog trenera. Inače, godišnji budžet španskog kluba je 42 miliona evra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia