Blic

NOVAK SE NAOŠTRIO, RAFA IGRA U LONDONU

Španac kaže da se nije oporavio od povrede, ali da se neće povući. Bar ne do nedelje kada turnir počinje.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Cilj je postavljen - prvo mesto na kraju 2019. Novak Đoković ne krije da će uložiti sav arsenal kako bi se vratio na tron i tako izjednačio rekord Pita Samprasa koji je šest puta završio godinu kao broj 1. Našem teniseru je to pošlo za rukom 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018. godine.

Arena za bitku sa Rafaelom Nadalom je postavljen­a u Londonu, gde u nedelju počinje poslednji turnir u sezoni. Đoković je na finalnom mastersu osvojio pet trofeja, jedan u Šangaju i dva u glavnom gradu Velike Britanije. Sada želi da upiše i šestu crtu pre nego što se turnir iz Londona preseli u Torino.

Na tom putu ga očekuju najbolji među najboljima - prvo Rodžer Federer, Dominik Tim i Mateo Beratini, a zatim i Rafael Nadal i Danil Medvedev koje je žreb spojio u drugoj grupi. Naravnom, pod pitanjem da se Španac oporavi od povrede i zaigra. Njegova prednost iznosi 640 ATP bodova, a šampion u Londonu može da osvoji maksimalni­h 1.500.

- Videćemo šta će nedelja doneti. Motivisan sam posle dobro odigranog Pariza i znam da mogu dosta - rekao je Đoković.

Bivši teniser a sada analitičar, Greg Rusedski, smatra da Novak sada igra možda i najbolji tenis u karijeri, sve zahvaljuju­ći dolasku Gorana Ivanišević­a.

- Mislim da Ivanišević nije pomogao samo oko servisa. Pogledajte samo kako se Novak kretao u Parizu? Što ste stariji, to morate da skratite dužinu poena. Isto je i sa kretanjem prema mreži. Ivanišević ga je naučio da kako brzo i bez napora da krene napred, ka mreži. To je veoma važno jer Novak ima igru u kojoj retko šta možete da unapredite. Videćemo kako će raditi u pauzi, između dve sezone. Ako Novak nastavi da se razvija, verujem da će u 2020. osvojiti nekoliko grend slem titula - objasnio je Rusedski.

Međutim, Britanac rođen u Montrealu je otkrio koliko je Goran Ivanišević želeo ovaj posao.

- On je ovo sanjao punih pet godina. Svima je, na svakom mestu, jasno davao do znanja da bi voleo da radi sa Novakom, pogotovo posle raskida saradnje sa Marinom Čilićem. Zato ga i štiti od navijača Federera i Nadala - dodao je Greg Rusedski.

Ivanišević ne krije da je rad sa Đokovićem vrhunac njegove trenerske karijere.

- On je najkomplet­niji teniser od vodeće trojke i mislim da za trenere ne postoji veća čast od toga da budu sa Novakom. Neverovata­n je - rekao je Goran Ivanišević.

Nadal je preko društvenih mreža poručio da je bio na pregledu i da postoji naprsnuće stomačnog mišića.

- Bio sam kod doktora na Majorci i potvrdile su se sumnje. Međutim, putovaću u London jer imam želju da igram. Videćemo šta će da bude do nedelje - misterioza­n je Nadal, koji se i prošle godine povukao u poslednjem trenutku takođe zbog problema sa stomačnim mišićem.

Teniski fanovi smatraju da je Nadal ostao u žrebu samo da bi Đoković i Federer igrali u istoj grupi i da će se povući u nedelju, a svoje mesto će prepustiti prijatelju Robertu Bautisti.

 ??  ?? novak igra agresicnij­e od kada radi sa ivanišević­em nadal je potvrdio da Će se pojaviti u londonu Đoković se nalazi u grupi „Bjorn Borg“, a to znači da će se za polufinale boriti sa Mateom Beratinije­m, Dominikom Timom i Rodžerom Federerom.
novak igra agresicnij­e od kada radi sa ivanišević­em nadal je potvrdio da Će se pojaviti u londonu Đoković se nalazi u grupi „Bjorn Borg“, a to znači da će se za polufinale boriti sa Mateom Beratinije­m, Dominikom Timom i Rodžerom Federerom.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia