Blic

RATNICI, KOJI IGRAJU ZA SITNIŠ

Paskal, Pobinson, Koli-stajn, Bauma i Pul će ove sezone ukupno zaraditi sedma miliona dolara, koliko Stef Kari dobija za 10 nedelja.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Kari, Tompson, Grin, Durent i Kazins. Ok, sve jasno, sastav Golden Stejta iz prethodne sezone. Paskal, Robinson, Koli-stajn, Bauman, Pul? Sarajevo Sparsi iz ABA 2 lige?

Dobro, šalu na stranu ovo je nova startna petorka “ratnika” koja je, pazite sad, pobedila Portland sa 127:118. Trener Stiv Ker je zbog povreda na teren izveo petoricu momaka koji će ove sezone, zajedno, da zarade, pazite sad, sedam miliona dolara. Toliko Stef Kari uzme za deset nedelja, sam!

Pošto su Kari, Rasel, Grin i Tompson van terena, a Durent i Kazins više nisu u klubu, Ker je morao da igra sa onim što ima. I, odigrao je više nego dobro.

- Kompletan tim je odigrao fantastičn­o. Svi su dali svoj doprinos. Zanimjivo je voditi tim, jer su svi igrači mladi i željni dokazivanj­a. Borili su se kao ludi celu utakmicu. Pobedili su dobar tim. Bila je ovo odlična noć - ponosan je bio trener Stiv Ker.

Junak trijumfa bio je ruki, 41. pik sa drafta, Erik Paskal koji je šokiranim igračima Portlanda ubacio 34 poena, uz 13 skokova, i to na 23. rođendan.

- Bilo je pomalo ludo. Novajlija sam, a cela dvorana mi je skandirala MVP, MVP... Ludnica - priznao je Paskal.

Pobeda Voriorsa je stvarno čudo, pogotovo kada se zna da će Kaj Bauman ove sezone primiti ukupno 79.568 dolara. To nije dovoljno ni da se kupi polovan ali dobro očuvan “mercedes” koji bi mogao da ostavi na klupskom parkingu.

Komentator­i NBA lige smatraju da je ovo šou koji će da traje 24 sata i da će se “ratnici” raspasti već na sledećem iskušenju, a to je meč sa Hjustonom.

Sa druge strane, Ker bi uskoro mogao da dobije pojačanje. Alen Smailagić se oporavio od povede članka desne noge i veoma je blizu povratak na teren. Srpski košarkaš se zagrevao pred meč sa Portlandom, međutim, još nije dobio zeleno svetlo doktora da i zaigra.

- On je sve bolje i bolje. Povratio je samopouzda­nje, a to je važno kada dugo ne igrate. Naporno smo radili sa Alenom i polako smo pojačavali tempo iz dana u dan. Videćemo šta će biti u narednim danima dodao je Stiv Ker.

Bilo je pomalo ludo. Novajlija sam u najjačoj ligi na svetu, a cela dvorana mi je skandirala MVP, MVP... Da, bila je ovo prava ludnica!

 ??  ?? smailagić je već mesec van teren zbog povrede Članka, ali se oporavio i uskoro Će da zaigra ruki erik paskal je postigao poena u pobedi golden stejta protiv portlanda
smailagić je već mesec van teren zbog povrede Članka, ali se oporavio i uskoro Će da zaigra ruki erik paskal je postigao poena u pobedi golden stejta protiv portlanda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia