Blic

Sergej hvali hrabrost Jelene Anasonović

-

Lider PSG-A Sergej Trifunović podržao je i pohvalio Jelenu Anasonović nakon ekskluzivn­og intervjua za “Blic” u kojem je ona otkrila zbog čega se letos povukla sa čela protesta “1 od 5 miliona”, a potom na Tviteru ušao u žestoku raspravu sa neistomišl­jenicima.

PREDSEDNIK PSG JE u prvih šest meseci bio jedan od najžešćih kritičara protesta koje je u maju ocenio kao “mizerne, prilično bedne, odbojne, nemaštovit­e i loše vođene”. To je uostalom i sam Trifunović priznao pre nego što je pohvalio Anasonović­evu.

„E pa, devojčice... kako sam te svojevreme­no kritikovao i interno i javno, sada dozvoli da te javno pohvalim. Za iskrenost i hrabrost“, napisao je Sergej na Tviteru.

Zbog tog posta naišao je na osude mnogih tviteraša, na šta im je odgovorio ne birajući reči.

„Mislim da nema apsolutno ničeg promišljen­og i kalkulativ­nog u izjavi Anasonović­eve, tako da možete samo

da...“, poručio je Trifunović. Brojni neistomišl­jenici su izrazili sumnju u istinitost onoga što je Anasonović­eva rekla “Blicu”. Lider PSG-A je i na to reagovao.

„Nije vreme, zar sad, loš tajming. Bla-bla. Ne postoji loš tajming za istinu. Ovo što je Anasonović­eva iznela je većinom istina, barem u onom segmentu u koji sam upućen. A upućen sam. Ne bojte se, istina je lekovita. A više volim istinu od svih vas. Pa i sebe, ako hoćete. Toliko“, naglasio je Trifunović. Jelena Anasonović je bila jedan od organizato­ra prvog protesta 8. decembra prošle godine i aktivno bila na čelu protesta sve do leta, kada se povukla iz javnosti zbog pritiska opozicioni­h lidera. - Verovala sam da sam uspela da odvojim političare od šetalice, a samo su čekali da nam padne gard pa da uskoče i preuzmu naglasila je Anasonović­eva.

„Nije vreme, zar sad, loš tajming. Blabla. Ne postoji loš tajming za istinu. Ovo što je Anasonović­eva iznela je većinom istina. Ne bojte se, istina je lekovita...“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia