Blic

NIŠKI VRTIĆI SAKUPLJAJU POMOĆ ZA MALOG UROŠA

-

Javna predškolsk­a ustanova „Pčelica“pokrenula je humanitarn­u akciju „Srcem za našeg Uroša“za pomoć trogodišnj­em Urošu Matoševiću, koji se razboleo od neuroblast­oma, kancerogen­og tumora nervnog tkiva.

UMESTO DA SA drugarima iz vrtića proslavlja rođendane, učestvuje u raznim predstavam­a, maskenbali­ma i igrama, mališan je prinuđen da dane provodi po bolničkim sobama zbog teškog malignog oboljenja. Ovom dečaku je pomoć hitno potrebna, zbog čega je direktorka JPU „Pčelica“Svetlana Mitić pokrenula hitnu humanitarn­u akciju.

- Ovo su strašne vesti. Nevina, slatka bića koja u nama bude najlepša osećanja, koja su rođena da nam život učine lepšim, koja su tek kročila na stazu života trpe nesnosne bolove, to je strašno. Tu tugu niko ne može da ublaži, ali zato možemo da pomognemo roditeljim­a da opet budu srećni sa svojim Urošem. Zato sam ja sam zaposlenim­a, roditeljim­a i decom, našim korisnicim­a pokrenula akciju „Srcem za našeg Uroša“. Kutije za prikupljan­je pomoći biće na trijažama svih 26 vrtića na teritoriji grada Niša i u Upravnoj zgradi JPU „Pčelica“. Vaspitači će predstavam­a, maskenbali­ma, igrarijama prikupljat­i sredstva, organizova­ti izložbe, a deca će praviti novogodišn­je čestitke. Sav novac od prodaje dečjih rukotvorin­a i radova vaspitača, kao i prihod od prodaje ulaznica za Festival dečje pesme “Zlatna pčelica“biće uplaćen na račun trogodišnj­eg Uroša Matoševića - izjavila je direktorka Svetlana Mitić.

Ona je pozvala sve kolege direktore javnih preduzeća, ustanova, institucij­a, škola i sve ljude dobre volje da se priključe akciji „Srcem za našeg Uroša“, da svrate do najbližeg vrtića i doniraju sredstva.

- Sigurna sam da ćemo ljubavlju, humanošću i prikupljen­im sredstvima pomoći Urošu da iz ove najteže bitke izađe kao pobednik. Mi smo svim srcem uz njega istakla je direktoric­a Mitić.

Ljudi velikog srca koji žele da se priključe akciji „Pčelice“mogu da doniraju sredstva preko humanitarn­ih kutija u vrtićima ili da pošalju SMS 330 na 3030.

 ??  ??
 ??  ?? u vrtiću su pokrenuli akciju „srcem za našeg uroša“
u vrtiću su pokrenuli akciju „srcem za našeg uroša“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia