Blic

DIVAC I JA SMO PRIJATELJI

-

Saša Dončić se oglasio povodom komentara da je Vlade Divac odbio da draftuje Luku Dončića zbog navodnog sukoba s njim, i demantovao ga. Buru je podigao američki novinar Tim Memehon sa ESPN-A, koji je rekao kako Divac zbog lošeg mišljenja o Saši Dončiću nije želeo da draftuje trenutno jednog od najboljih igrača u NBA.

- Naravno da je sve to laž, tu nema istine. Divac i ja smo prijatelji i među nama je sve u redu. Čuli smo se i zajedno smo se smejali priči da je ljut na mene. Ne znam na osnovu čega je došao do takvog zaključka. Čekajte, bre, pa taj Sakramento je ozbiljan klub, prava korporacij­a. Zar mislite da bi se vodili ličnim utiscima prilikom izbora igrača? Svašta - rekao je Dončić senior. Nekadašnji košarkaš Sloge iz Kraljeva kratko je prokomenta­risao partije naslednika u NBA. - Video sam da je čak i legendarni Medžik Džonson rekao da bi Luka mogao da bude proglašen za najkorisni­jeg igrača NBA lige. I nije on jedini koji tako razmišlja. Što se mene tiče, samo neka je Luka živ i zdrav, a sve ostalo će doći - dodao je Saša Dončić.

puno vremena za nešto više od susreta kada sretne neke od prijatelja koji nastupaju za druge timove.

- Uvek je lepo sresti ortaka, ali ovde se sve tako brzo odvija, stvari su automatizo­vane, toliko utakmica ima da jednostavn­o ne postoji nešto

poput treme ili posebnih priprema za meč.

Jedan slovenački novinar upitao je Bogdanović­a da li bi voleo da Luka Dončić dođe u Beograd na turnir kvalifikac­ija za OI.

- Uf, u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre je u pitanju veliki ulog pa se nadam da će nas žreb razdvojiti, bilo bi nam lakše. Isto tako bih voleo da Dončić dođe u Beograd. Poznajemo se vrlo dobro, često smo igrali jedan protiv drugog i nadam se da će takvih mečeva biti još puno u budućnosti.

Pun reči hvale

Bogdan je bio za novog selektora Srbije Igora Kokoškova.

- Igor Kokoškov je u startu bio jedna od najboljih opcija za nas. On će se odreći mnogo toga da bi se posvetio Srbiji. Znamo ga, bar mi iz košarke ga znamo. Izuzetno sam zadovoljan što je Savez postavio Igora za selektora. On je dobar čovek, neverovatn­o je posvećen, voli svoj posao, voli košarku. Dokazao je kakav je trener, imao je uspeha gde god je dobio šansu i o tome ne treba trošiti reči. Bitnije je ono što sam prvo rekao za njega.

 ??  ?? bogdanović i dončić su bitke iz evrolige nastavili u nba ligi
bogdanović i dončić su bitke iz evrolige nastavili u nba ligi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia