Blic

PLANIRANJE ZLOČINA

-

Novina je i član zakona koji se odnosi na pripremu ubistva, ali i drugih krivičnih dela. Oni za koje policija i tužilaštvo imaju dokaze da su pripremali zločin za koji je predviđena zatvorska kazna od najmanje pet godina naći će se pred sudom i protiv njih će se voditi postupak za krivično delo pripremanj­e zločina, iako to delu nisu izvršili.

VLADICA RAJKOVIĆ

Rajković je u julu prošle godine u selu Vratarnica kraj Zaječara ubio Anđelinu Stefanović (3) posle proslave rođendana ćerke svog rođenog brata Perice.

ČEDOMIR ĐURIĆ

Penzioner Čedomir Đurić (66) iz Salaša ubio je u nastupu ljubomore Draganu Ćirić (18) iz istog mesta, učenicu četvrtog razreda Ekonomske škole u Zaječaru.

DRAGAN ĐURIĆ

Tijana Jurić, tinejdžerk­a koja je nestala u noći između 25. i 26. jula 2014, pronađena je mrtva. Ovaj nezapamćen zločin počinio je Dragan Đurić (34) iz Surčina.

MALIŠA JEVTOVIĆ

Trogodišnj­a Katarina Janković iz Beograda životom je platila monstruozn­o iživljavan­je ljubavnika svoje majke Ane Filipović (26), Mališe Jevtovića.

DARKO KOSTIĆ

Ivana Podraščić (14) nestala je 29. jula 2014. a njeno telo pronađeno je mesec dana kasnije. Kostić ju je silovao, davio i na kraju ubio udarcima motkom u glavu.

DRAGAN NIKOLIĆ

Tamaru Ivanović (13) zverski je ubio Dragan Nikolić Čombe (52) u blizini železnicke stanice Šangaj u Batajnici, u trenutku kada je zastala da mu pomogne

MLADEN OGULINAC

Mladen Ogulinac, silovatelj povratnik, najpre je silovao, a zatim zverski ubio Mariju Jovanović (8), devojčicu iz komšiluka. Zločin se dogodio 2010.

DANIJEL JAKUPEK

Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26) ubio je Danijel Jakupek (36) u njihovoj kući u Novim Banovcima 2007. godine.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia