Blic

Pobeda NEMA DRUGE U HAGU

Crno-beli moraju da u četvrtak (18.55) dobiju Holanđane ako žele da prezime u Ligi Evrope.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Desetak minuta delilo je fudbalere Partizana da ove sezone uopšte ne igraju grupnu fazu Lige šampiona. Molde je u revanšu vodio sa 1:0, kad je Nemanja Miletić pogodio za 1:1 i prolaz.

To se dogodilo pre tri meseca, a crno-beli se ponovo nalaze u situaciji da jedan meč, jedan gol menjaju sve. Da, pričamo o gostovanju AZ Alkmaru u 5. kolu Lige Evrope (četvrtak, 18.55). Ovaj put Partizanu neće biti dovoljan remi kao u Norveškoj jer holandski klub ima četiri boda viška. Znači, samo pobeda.

Naravno, lakše je reći nego uraditi. S druge strane se nalazi tim koji je dobio poslednjih šest mečava sa neverovatn­om gol-razlikom 24:0. Astana 6:0! PSV Ajndhoven 4:0, i to u gostima. Ponovo Astana - 5:0.

Holanđani čvrsto drže ključeve grupe L u svoji rukama, a to zna i trener Savo Milošević. Crno-beli su pobedili samo pet od poslednjih deset mečeva, a jedini trijumf u gostima u tom

Mogu da kažem da je AZ Alkmar u ovom trenutku možda jači i od Mančester junajteda, poručio je Bibris Natho pred put za Holandiju

periodu bio je u Grošnici protiv Vodojaže. Lučani poraz, Banovo brdo - poraz, “Old Traford” - poraz...

- Očekuje nas izuzetno važna utakmica sa timom za koji čak mogu da kažem da je u ovom trenutku bolji od Mančester junajteda. Ipak, verujemo i nadamo se - rekao je Bibris Natho.

Na papiru, AZ Alkmar ima za 30 miliona evra skuplji tim od Partizana, a zanimljivo je da su Holanđani ušli iz poslednjeg, četvrtog šešira, kao potencijal­ni autsajder. Međutim, fudbalsko znanje Tošića, Sume i Natha trebalo bi da bude dovoljno crno-belima da se iz Haga vrate sa tri boda.

- Moramo podjednako da obratimo pažnju i na ofanzivne igrače, ali i na našu odbranu. Pritom moramo i da damo gol i pobedimo - dodao je Natho.

Računica je takva, da čak i ako slave u Holandiji, Beograđani u poslednjem kolu moraju da pobede i Astanu, kao i da se nadaju da AZ Alkmar neće napraviti čudo u Mančesteru. Partizan bi tako sa deset bodova prošao dalje i prezimio u Evropi.

Crno-beli danas u jutarnjim časovima putuju za Den Hag, gde bi trebalo da imaju podršku više stotina navijača.

 ??  ?? meč sa alkmarom je prilika da japanac takuma asano pokaže da partizan nije pogrešio kada ga je doveo kao veliko pojačanje savo milošević računa na najjači sastav, samo je marković povređen
meč sa alkmarom je prilika da japanac takuma asano pokaže da partizan nije pogrešio kada ga je doveo kao veliko pojačanje savo milošević računa na najjači sastav, samo je marković povređen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia