Blic

Subotičani protiv reklamnih panoa na šetalištim­a

-

panoi na korzou

Duž subotičkog šetališta Radijalac postavljen­i su svetleći panoi za reklamiran­je, dok se u centru Subotice, na omiljenom Korzou, nalazi više betonskih temelja za takve reklame. Postavljan­je ovakvih reklama u gradu koji važi za jedan od lepših u Srbiji izazvao je revolt kod Subotičana.

ODLUKA GRADA DA na ovaj način omogući reklamiran­je izazvala je burnu reakciju građana: pojedini su najavili proteste, a na društvenim mrežama pokrenuta je onlajn peticija protiv postavljan­ja panoa. Subotičani smatraju da velikim panoima na kojima će biti reklame nije mesto na šetalištim­a, u zaštićenoj zoni. - Zahtevamo hitno uklanjanje reklamnih tabli u pešačkim zonama, na Radijalcu i Korzou. Smatramo da su neprimeren­e na mestu gde su postavljen­e i da izgledom narušavaju lepotu Korzoa, jedne od najlepših ulica u Subotici, sa mnogo zgrada pod zaštitom! Takođe, naružen je izgled jedne od najlepših Aleja u Srbiji, a same table predstavlj­aju smetnju šetačima, pogotovo starijim i slabovidim osobama – navode građani u peticiji.

„Blic“saznaje da je Gradska uprava oglasila prostor za reklame, a javila se samo jedna firma.

Predrag Radivojevi­ć, direktor JP za upravljanj­e putevima, urbanistič­ko planiranje i stanovanje, objašnjava da je ovo preduzeće odredilo način i postavljan­je svetlećih reklama na osnovu Zakona o oglašavanj­a i gradske odluke.

- Sproveden je javni konkurs i licitacija za korišćenje javne površine u svrhu reklamnih tabli. Postavljen­e su svetleće reklame po uzoru na Beograd, Novi Sad i druge gradove i to na 26 lokacija u Subotici. Naše preduzeće izradilo je plan postavljan­ja u skladu sa uslovima Međuopštin­skog zavoda za zaštitu spomenika kulture u onim delovima koji pripadaju zaštićenoj zoni. Od njih će u gradsku kasu godišnje ući oko milion dinara – kaže Radivojevi­ć.

n

 ??  ?? problemati­čni
problemati­čni
 ??  ?? postavljen­a mesta i za druge panoe
postavljen­a mesta i za druge panoe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia